Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agro Export Pacific

Groei Panamese watermeloenexport naar Europa en andere markten

In de Panamese provincie Herrera liggen de velden bezaaid met watermeloenen. Agro Export Pacific is er sinds 2010 actief in de teelt van watermeloenen zonder pit, miniwatermeloenen en heel stevige rassen.

Volgens directeur Ricardo García Salas exporteert het bedrijf de volledige oogst naar Europa, waarvan 70% naar het VK en 30% naar Nederland. Dit jaar verwacht Agro Export Pacific 270 containers te exporteren, iets meer dan de 239 van vorig seizoen.

"Deze groei weerspiegelt ons streven naar kwaliteit en teeltefficiëntie", zegt García Salas. "Ons exportvenster is relatief kort, acht tot tien weken, en loopt van begin februari tot half april, wat ons dwingt om uiterst nauwkeurig te zijn in de teelt en de logistieke processen."

Een van de voordelen van Agro Export Pacific ten opzichte van concurrenten zoals Costa Rica is de bevoorrechte toegang tot zowel de Atlantische als de Stille Oceaan, dankzij het Panamakanaal. "Hierdoor kunnen we meer flexibiliteit en snelheid bieden bij de verzending van onze producten naar Europa", legt García Salas uit.

Kwaliteit is een pijler voor het bedrijf. Volgens de directeur begint de kwaliteit "vanaf het moment dat het zaadje de grond in gaat". Deze rigoureuze aanpak gaat op voor het hele proces, van de oogst tot het transport, zodat de watermeloenen in perfecte staat in de Europese supermarkten aankomen. Agro Export Pacific is in het bezit van certificeringen zoals GlobalGAP, Tesco Nurture en SMETA en is het bezig met het verkrijgen van de LEAF-certificering, wat getuigt van de toewijding van het bedrijf aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

De Europese markt wordt steeds veeleisender op het gebied van certificeringen en kwaliteitsnormen. "Voldoen aan deze normen garandeert ons niet alleen dat we op de markt kunnen blijven, maar ook dat we kunnen blijven groeien", zegt García Salas.

Wat de uitdagingen betreft, wijst García Salas erop dat plagen en weersomstandigheden de belangrijkste uitdagingen zijn in de watermeloenteelt. Het bedrijf heeft er echter vertrouwen in dat het deze moeilijkheden kan overwinnen dankzij technologische innovaties en goede teeltpraktijken.

Met het oog op de toekomst verkent Agro Export Pacific ook nieuwe markten, zoals de Verenigde Staten, en wil het zijn aanwezigheid in andere Europese landen uitbreiden. "Onze deelname aan internationale beurzen stelt ons niet alleen in staat om op zoek te gaan naar nieuwe klanten, maar ook om op de hoogte te blijven van de innovaties op het gebied van machines, verpakkingen en teelttechnologie", voegt García Salas toe.

Agro Export Pacific zal ook dit jaar met de steun van ProPanamá weer deelnemen aan de komende Fruit Attraction beurs in Madrid. García Salas stelt dat de brancheorganisatie een cruciale bondgenoot is in de exportgroei van het land.

Tot slot benadrukt García Salas de positieve impact die het bedrijf heeft op de lokale economie door werkgelegenheid te genereren en bij te dragen aan de ontwikkeling van de regio. "Het motiveert ons om te weten dat onze inspanningen niet alleen ten goede komen aan onze consumenten in Europa, maar ook aan de gemeenschappen in Panama", besluit hij.

Voor meer informatie:
Ricardo García Salas
Agro Export Pacific S.A.
Herrera (Panama)
Tel: +507 6674-5995
[email protected]
[email protected]
www.agroexportpacific.com

Publicatiedatum: