Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gebroeders Vergeer nemen na 55 jaar afscheid van de markt in Voorburg

Gebroeders Vergeer die al 55 jaar op de markt aan het Oosteinde in Voorburg staan, hebben afgelopen weekend afscheid genomen. Ze werden in de bloemetjes gezet door de wethouder vanwege die familieverdienste. "55 jaar aanwezig met verse groenten en fruit, betekent 3 uur opstaan, uitstallen, verkoop en aan het einde van de dag moe naar huis. Een zeldzame prestatie! Bedankt en nu genieten en uitrusten!", zo postten ze op Facebook.

De vader van Leo en Peter Vergeer begon de kraam in 1962, en sindsdien is het een familiebedrijf. "Ons hele gezin, inclusief mijn moeder, zusjes, en ikzelf, maar ook de kinderen van mijn broers, hebben altijd meegewerkt op de markt," vertelt zus Martine aan Het Krantje Online. "Zelfs onze vrienden en vriendinnen hadden vaak een bijbaantje in de kraam. Mijn moeder werkte zelfs door tot haar 68e."

De broers, die de zaak zo'n veertig jaar geleden overnamen, hebben besloten te stoppen op de markten, ze stonden op zaterdag in Voorburg en op dinsdag in Utrecht. Ze zullen wel enkele horecazaken blijven leveren. Het afscheid van de markt valt de familie zwaar.

De vrijgekomen standplaats op de markt wordt overgenomen door markthandelaren die er een zelfbedieningskraam van zullen maken.

Publicatiedatum: