Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Innovatie met robotica bij champignonoogst

In British Columbia zet 4AG Robotics robotica en kunstmatige intelligentie in om de arbeidsuitdagingen in de champignonsector aan te pakken. Sean O'Connor van 4AG Robotics vertelde aan KelownaNow dat het bedrijf zich richt op het transformeren van het oogsten van champignons. Het bedrijf ziet het tekort aan arbeidskrachten, veroorzaakt door de zware werkomstandigheden en het hoge verloop, als een cruciaal probleem voor de sector.

De technologie, ontwikkeld door 4AG Robotics, kan continu werken en is in staat om 24 uur per dag champignons te oogsten, snoeien, uitdunnen, wegen en verpakken. O'Connor legde uit hoe robotarmen, uitgerust met camera's, worden gebruikt om te bepalen of champignons klaar zijn om geoogst te worden. Deze innovatie, die gericht is op het optimaliseren van oogsttijden om voedselverspilling te verminderen, werd benadrukt als een belangrijke stap voorwaarts.

O'Connor legde uit hoe het complexe proces van 4AG Robotics ervoor zorgt dat de geoogste champignons voldoen aan de kwaliteitsnormen van supermarkten, waarbij ook de stelen worden verwijderd tijdens het verpakkingsproces. Hij omschreef 4AG Robotics als een combinatie van kunstmatige intelligentie en robotica-expertise, met een team dat zich volledig toelegt op het ontwerp en de werking van deze geavanceerde robotsystemen. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de gangbare variƫteiten van witte en kastanjechampignons, gezien hun grote aandeel in de wereldmarkt.

Wat betreft het financiƫle aspect, gaf O'Connor aan dat telers die deze technologie implementeren, binnen twee jaar hun investering kunnen terugverdienen, met mogelijke besparingen op oogstkosten. Hij benadrukte dat robotica niet alleen operationele kosten verlaagt, maar ook de milieu-impact in de land- en tuinbouwsector vermindert.

Vooruitkijkend toonde O'Connor zich optimistisch over de bredere toepassing van robotica in verschillende sectoren, gedreven door vooruitgang in objectherkenning en kunstmatige intelligentie. Dit zal robots volgens hem in staat stellen om complexe informatie te verwerken en weloverwogen beslissingen te nemen.

Bron: kelownanow.com

Publicatiedatum: