Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer blauwe bessen uit Peru verwacht

Terwijl het zuidelijk halfrond zich voorbereidt op het belangrijkste seizoen voor blauwe bessen, verwacht de sector hogere volumes dan in het seizoen 2023/24. De aanvoer uit Peru zal naar verwachting vertraging oplopen, met een piek rond november. Camposol is echter goed gepositioneerd om als een van de weinige leveranciers al in de vroege fase van het seizoen aanzienlijke volumes te leveren. Het bedrijf is optimistisch dat het de sterke prestaties van vorig seizoen kan evenaren, met een verwachte stabiele aanvoer en beschikbaarheid tot en met februari.

Naast haar sterke positie in Noord-Europa breidt Camposol zich uit naar Zuid- en Oost-Europa, waar de toenemende consumptie van blauwe bessen zorgt voor een groeiende vraag. Deze strategische uitbreiding past binnen de langetermijndoelstelling van het bedrijf om haar marktaanwezigheid te diversifiëren en haar leidende positie in de wereldwijde fruitsector te versterken.



Recent heeft Camposol inspanningen geleverd om zowel nieuwe variëteiten te ontwikkelen als de verpakkingen te verbeteren. Het bedrijf heeft zorgvuldig blauwe bessen van hoge kwaliteit geselecteerd, die bekend staan om hun uitstekende stevigheid en knapperige textuur, wat zorgt voor een optimale houdbaarheid.
Camposol's rassenontwikkelingsprogramma voor blauwe bessen loopt nu al acht jaar en het proces van rassenvervanging is begonnen. De onderneming is van plan om de komende jaren bijna 50% van alle blauwe bessenvelden te vervangen, waardoor de teeltcapaciteit aanzienlijk zal toenemen om aan de stijgende vraag te voldoen. In de komende 12 maanden zullen ongeveer 200 hectare met nieuwe variëteiten worden aangeplant, waarvan de productie naar verwachting in 2025 zal beginnen.

Het merendeel van de blauwe bessen wordt direct bij de bron verpakt. Camposol blijft investeren in geavanceerde technologieën gedurende het hele teeltproces om te voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Om de houdbaarheid en kwaliteit op retailniveau te verbeteren, biedt het bedrijf een breed scala aan verpakkingsopties, zoals clamshells, topseals, emmers, hersluitbare folie en verpakkingen onder gemodificeerde atmosfeer.

"We zijn ervan overtuigd dat we onze beloften kunnen waarmaken, zowel qua volume als de kwaliteit waar ons bedrijf om bekend staat," aldus Ricardo Naranjo, Interim CEO. "Onze strategische aanpak en focus op innovatie stellen ons in staat ons leiderschap in de sector te behouden."

Voor meer informatie:
Alejandro Estrada
Camposol
Tel: +1 954 995 9624
[email protected]
www.camposol.com

Publicatiedatum: