Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe weeg- en vulmachine vermindert onder- of overgewichtpercentage

A&B Packing Equipment, een Amerikaanse fabrikant van machines voor blauwe bessen, heeft onlangs de nieuwste versie van hun vlaggenschip, de weeg- en vulmachine G3 Evolution, gelanceerd. Dit model bevat enkele innovaties die resulteren in een verbeterde weegnauwkeurigheid, hygiënisch ontwerp en veelzijdigheid. Dankzij Milbor PMC is deze nieuwe verpakkingsmachine nu toegankelijk voor de Europese markt.

30 jaar automatisering
A&B Packing Equipment is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van op maat gemaakte apparatuur die de AGF-sector verder ontwikkelt door middel van technologie. Dankzij hun agrarische achtergrond creëren de ingenieurs van A&B machines die klanten ondersteunen bij het aanpakken van de grote uitdagingen in de AGF-sector.

Weeg- en vulmachines voor blauwe bessen zijn altijd een hoeksteen geweest van het productassortiment van A&B Packing Equipment. Het nieuwste lid van de familie, de G3 Evolution weeg- en vulmachine, bewijst dat het bedrijf zich blijft richten op het efficiënt verpakken van fruit.

Uitdaging aangenomen: overgewicht verminderen
Nu de markt voor blauwe bessen steeds concurrerender wordt, moeten producenten en pakstations zich richten op details. De nauwkeurigheid van het verpakken (of het voorkomen van overgewicht) is een belangrijk punt dat door technologie moet worden aangepakt. Als je verpakkingen te zwaar zijn, geef je fruit gratis weg en genereer je financiële verliezen - mogelijk tienduizenden euro's per seizoen voor een bedrijf dat ongeveer 500 ton verpakt.

De G3 Evolution levert een gemiddelde nauwkeurigheid van minder dan 2 gram per punnet (ongeveer het gewicht van één blauwe bes) en is daarmee een van de beste lineaire wegers. Bovendien kan bij het werken met gemiddelde gewichten (met behulp van het e-weegsysteem) het overgewicht worden teruggebracht tot slechts 0,2 gram per punnet. Bovendien voorkomt de G3 Evolution ondergewicht, waardoor het risico op claims van supermarkten en retailers tot een minimum wordt beperkt.

Combinatie van snelheid en nauwkeurigheid
"G3 Evolution combineert een hoge weegnauwkeurigheid met een hoge snelheid. Met de capaciteit om tot 250 bakjes per minuut te verpakken (bij gebruik van de 16-schaal versie voor 125 g bakjes) is de weeg- en vulmachine de snelste machine die speciaal ontworpen is voor het verpakken van klein fruit zoals blauwe bessen of kersen.

Door zijn prestaties is deze machine op maat gemaakt voor grote telers en verpakkingsbedrijven die minstens 1.500 kg fruit of groenten per uur verwerken. Bovendien kan de machine deelcycli uitvoeren, waardoor zelfs zonder volledige toevoercapaciteit kan worden gewerkt, wat de algehele productiviteit verhoogt. Een optionele denester automatiseert het plaatsen van lege punnets, waardoor het personeel in deze rol effectief wordt vervangen", aldus Maciej Chmielewski van Milbor PMC.

Bedrijf gevoed door flexibiliteit
De verpakkingsmachines zijn ontworpen om een verscheidenheid aan vers fruit te verwerken, waaronder kersen, cranberry's, pruimen, tomaten, champignons, noten en blauwe bessen. Het kan ook diepgevroren fruit verwerken. De weeg- en vulmachine is verkrijgbaar in verschillende versies, bijvoorbeeld met 10, 12 of 16 schalen. Werken met verschillende soorten verpakkingen is geen probleem voor G3.

"Of het nu gaat om clamshells, topseal containers, to-go bekers, emmers, zakken, dozen of papier- en pulpcontainers, deze machine kan ze allemaal aan. Dankzij dit scala aan opties kunnen klanten de machine kiezen die het beste past bij hun huidige verpakkingsbehoeften en toekomstige plannen, wat de integratie met de bestaande verpakkingslijn vergemakkelijkt," voegt Chmielewski toe.

Hygiënisch ontwerp verkort reinigingstijd
"De ingenieurs van A&B hebben de machine opnieuw ontworpen om de duurzaamheid en ergonomie te verbeteren en de reinigingstijd te verkorten. Dit is gerealiseerd door gebruik te maken van duurzame, voedselveilige en eenvoudig te reinigen materialen. Belangrijke onderdelen van de weeg- en vulmachine zijn nu gemakkelijk toegankelijk, mede dankzij de aan de zijkant gemonteerde besturingskast, de openklapbare dwarstransportband en het frame van de trilband. Bovendien kunnen cruciale onderdelen, zoals siliconenvullingen en schaalhoppers, handmatig worden verwijderd en afzonderlijk worden gereinigd," legt een andere vertegenwoordiger van Milbor PMC uit.

Volgens de ervaring van klanten van Milbor PMC kunt u tot 33 uur per maand besteden aan het reinigen van machines. Dat betekent veel geldverspilling. Innovaties zoals een buisvormig ontwerp, gebogen vormen en bekabeling in een buis met toegangspoorten verkorten de tijd die nodig is om machines te wassen.

Is het de moeite waard om te investeren in uitgebreide verpakkingsapparatuur?
"De weeg- en vulmachine verkent nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van fruitverpakking. Bij Milbor PMC zijn we trots om deel uit te maken van deze door technologie gedreven vooruitgang. Na jaren van samenwerking met A&B Packing Equipment ben ik ervan overtuigd dat de G3 Evolution een potentiële game-changer kan zijn voor de groenten- en fruitmarkt. We hebben de machine al met succes in Duitsland geïmplementeerd en voeren gesprekken met diverse andere klanten in Europa. Als u uw verpakkingsefficiëntie wilt verhogen, is deze machine zeker een overweging waard. Neem gerust contact met me op voor meer informatie en om de machine van dichtbij te bekijken," aldus Maciej Chmielewski.

Voor meer informatie:
Maciej Chmielewski
Milbor PMC
Tel: +48 538 359 172
[email protected]
www.milbor.pl

Publicatiedatum: