Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste seizoen extra zoete Sambóa appelen in Europa

Het Sambóa appelproject van Grupo Rivoira maakt dit jaar zijn officiële debuut met de afzet van 4.000 ton fruit in het extra zoete segment. Er worden drie rassen op de markt gebracht die in Brazilië zijn veredeld en het is jaarrond beschikbaar.

"We zijn het seizoen op 1 september begonnen met de eerste variëteit, Luiza, waarvan we ongeveer 1.800 ton verwachten te oogsten. Ze komen op de markt in een periode waarin er geen extra zoete premiumrassen in het schap liggen. Luiza onderscheidt zich ook van de gangbare appelen qua uiterlijk, smaak en textuur. In januari gaan we verder met Venice, met een oogstraming van 1.200 ton, en we eindigen in de maand mei met Isadora, waarvan we ongeveer 1.000 ton zullen oogsten", zegt Marco Rivoira, CEO van Grupo Rivoira.

"Met deze drie rassen is het de bedoeling om de consument jaarrond een appel met dezelfde smaak, textuur en uiterlijk aan te kunnen bieden", geeft hij aan. "Het is een aantrekkelijke tweekleurige appel die met zijn rode en gele tinten meteen indruk maakt. Bovendien is hij zeer knapperig en sappig. Maar het meest onderscheidende kenmerk is de zeer zoete smaak, met een Brix-waarde die hoger is dan die van de traditionele rassen."

Marco Rivoira benadrukt het Ripe on Tree-concept, gecertificeerd door Bureau Veritas, als een van de sleutels om de Sambóa appels met maximale zoetheid bij de consument te krijgen. "De oogst op het optimale punt van zoetheid vereist een hoge mate van precisie, waarbij ook de eisen van elke distributeur worden ingewilligd, zowel om de waarde van het product te garanderen als om klachten op de plaats van bestemming te voorkomen", voegt hij eraan toe.

"Vorig jaar zetten we als proef 1.500 ton af op groothandelsmarkten in Italië en Spanje. Het was een enorm succes, vooral aan het begin van het seizoen. We zijn er zeker van dat de consumenten deze appel met open armen zullen ontvangen."

Op dit moment worden de Sambóa appelen geteeld in Italië, hoewel het bedrijf, dat wereldwijd exclusiviteit heeft voor deze variëteiten, ook overweegt om ze in andere landen te gaan telen, zoals de Verenigde Staten en, op het zuidelijk halfrond, in Nieuw-Zeeland en Chili.

"Op dit moment dekken we met deze drie rassen een jaarronde afzet, maar nieuwe rassen worden in de toekomst niet uitgesloten. Genetisch gezien hebben ze, na hun natuurlijke kruising in Brazilië met de extreme weersomstandigheden van de afgelopen jaren, een groot aanpassingsvermogen aan de klimaatverandering. Ze hebben minder koude-uren nodig en hebben een hoge tolerantie voor hitte en zon, evenals een resistentie tegen ziekten zoals Glomerella."

Voor meer informatie:
Marco Rivoira
Rivoira Giovanni & Figli spa
Via Mattona 174/c
12039 Verzuolo (CN) – Italië
[email protected]
www.samboa.it

Publicatiedatum: