Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Panamese vliegananas vindt niche op Europese markt

Het Panamese bedrijf Las Tres Piñas heeft een niche gevonden in de luchtexport van hoogwaardige ananas. Het bedrijf werd opgericht in 2020 en is snel gegroeid op de Europese markt. "Sinds mei zijn we de grootste exporteur van Panamese vliegananas", zegt directeur Yaser Rodríguez. Ondanks de concurrentie met Costa Rica, die leider is in de export over zee, is Las Tres Piñas erin geslaagd zijn strategische ligging en de hoge kwaliteit van het product te benutten om de Europese markt te betreden.

Het bedrijf exporteert wekelijks naar landen als Spanje, Nederland en Italië, met een verkoopprijs van ongeveer € 7 per kilo. Met luchttransport heeft het bedrijf zich kunnen onderscheiden in een verzadigde markt, waar het product moet voldoen aan strenge kwaliteitsnormen, zoals een mooie kleur en een hoge Brix-waarde.

Klimaatverandering heeft ook een cruciale rol gespeeld in de activiteiten van het bedrijf. "Dit jaar waren het vooral de zomerregens die de teelt en de productkwaliteit hebben beïnvloed", zegt Yaser Rodríguez. Ondanks deze uitdagingen is Las Tres Piñas van plan om de teelt uit te breiden naar 30 hectare en te onderzoeken of vervoer over zee mogelijk is om de exportcapaciteit uit te breiden en de kosten te verlagen.

Daarnaast streeft het bedrijf naar duurzame groei en een positieve impact op de lokale gemeenschappen. De uitbreiding van het areaal heeft werkgelegenheid gegenereerd in de regio en heeft de lokale economie een aanzienlijk inkomen opgeleverd.

Wat de toekomst betreft, heeft Las Tres Piñas hoge verwachtingen: "Ons doel is om tegen december 1.000 pallets te exporteren en langdurige relaties met klanten in Europa aan te gaan", zegt Yaser Rodríguez. Deelname aan internationale beurzen, zoals Fruit Attraction in Madrid (hal 4, stand 4E17), maakt deel uit van de strategie om de aanwezigheid op de markt te versterken en het aanbod te diversifiëren met andere tropische producten.

ProPanamá heeft een sleutelrol gespeeld in de groei van Las Tres Piñas en andere Panamese exportbedrijven door hun deelname aan internationale beurzen te faciliteren en hun concurrentiepositie op de wereldmarkt verbeteren.

"ProPanamá helpt ons aan de commerciële kant, bereidt ons voor op de beurzen en biedt een reclame- en marketingstructuur", aldus Rodríguez, die er ook op wijst dat zijn bedrijf een economische stimulans van de overheid krijgt voor elke kilo die wordt geëxporteerd. Deze steun is van vitaal belang voor Panamese bedrijven om te kunnen concurreren op veeleisende markten zoals Europa.

Voor meer informatie:
Yaser Rodríguez (directeur)
Las Tres Piñas
La Chorrera (Panama)
Tel: +507 6895-1972
[email protected]
www.lastrespiñas.com
Instagram: @lastrespinias

Publicatiedatum: