Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vele kleuren en smaken in het Italiaanse chilipeperassortiment

"De chilimarkt heeft een wereldwijde dimensie. Maar elk land heeft zijn eigen tradities en voorkeuren. Als zaadbedrijf hebben we altijd de nadruk gelegd op lokale smaken en de typisch landgebonden kenmerken. Ook Italië is rijk aan eigen varianten. We herontdekken die rassen nu en op basis daarvan stellen we hybridisatieprogramma's op, waarbij we altijd rekening houden met de smaakvoorkeuren van de verschillende consumentengroepen", vertelt Massimo Tamburini van de Blumen groep.

Massimo Tamburini

Op een beurs omtrent chilipepers, die onlangs plaatsvond in Rieti, stond Massimo met een grote stand in samenwerking met het bedrijf Si.Mar van de familie Padronetti. Hij presenteerde er maar liefst 47 variëteiten chilipepers die geteeld worden op een catalogusveld van Blumen in Senigallia, een gemeente in de provincie Ancona.

"Een stand hebben op de beurs in Rieti is erg belangrijk", vertelt Massimo, "omdat er een publiek van nieuwsgierige en gepassioneerde mensen op afkomt. Dit jaar hebben we een hele straat ingericht met een hangende kunstinstallatie van gekleurde paraplu's die aan bovengrondse kabels hingen. Ik kwam op het idee door te denken aan de kleurenrijkdom van de chilipepers. Het beeld sprak aan en we hebben een continue stroom van bezoekers mogen verwelkomen."

Boven: de stand met de hangende paraplu's. Onder: Alessandra Padronetti, eigenaar van Si.Mar, met haar zus Natalia.

De zorgvuldig gerangschikte 47 chilipeperhybriden waren elk voorzien van hun commerciële naam – in het geval die al geregistreerd is – of de initialen. Op elk label was een QR-code geplaatst, zodat bezoekers met hun smartphone nuttige informatie konden ophalen.

Een van de types die steeds meer in trek zijn, zijn de kleine en grote cornetto-types. "Met Jalapeno's wordt ook een pittige jam gemaakt. De ronde Rodeo F1 chilipeper is dan weer bijzonder geschikt om op te vullen", vertelt Massimo.

Blumen begon ongeveer tien jaar geleden met een assortiment chilipepers, maar de laatste tijd is het project in een stroomversnelling geraakt.

Voor meer info: https://www.blumengroup.it/

Publicatiedatum: