Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
opbrengst van 94 ton per ha

Nederlands ras Picasso kampioen op Potato Ukraine 2024

Op 30 augustus 2024 nam Agrico Oekraïne deel aan het evenement Aardappeldag voor geheel Oekraïne, Potato Ukraine 2024, dat werd gehouden op het Eco Tur teeltbedrijf in Volyn. Het evenement toonde 65 nieuwe en veelbelovende aardappelrassen van acht Oekraïense en internationale veredelingsbedrijven. De rassen van Agrico vielen op door hun opbrengst, stressbestendigheid en afstemming op de veeleisende smaak van moderne consumenten.

De onbetwiste kampioen van dit aardappelseizoen was het ras Picasso, dat ondanks uitdagende weersomstandigheden een commerciële opbrengst van 94 ton per ha behaalde. Tot de top behoorden ook de rassen Ranomi en Spectra (74 ton/ha) en Paradiso en Fontane (54 ton/ha).

In extreem droge omstandigheden toonden de rassen Picasso, Aliuett, Corazon en Fontane een opmerkelijke weerstand tegen droogte. Agro-experts gaven telers waardevolle inzichten in de technologische nuances van het telen van Agrico-rassen.

Carolien Spaans, landbouwadviseur op de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Oekraïne, benadrukte de steun voor de aardappelsector in Oekraïne. Ze presenteerde de succesvolle implementatie van een project gericht op het opzetten van een aardappelcentrum voor kleine en middelgrote telers in de regio Chernihiv. Het project omvat het gebruik van druppelirrigatie, moderne machines en geavanceerde opslagtechnologieën voor pootaardappelen.

Bron: facebook.AgricoUkraine

Publicatiedatum: