Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ivoorkust exporteerde 32.000 ton mango's naar Europa"

Het seizoen van de Ivoriaanse mango's was dit jaar een succes, dankzij goede weersomstandigheden en een sterke Europese vraag, aldus Stéphane Djédji, CEO van Bethlehem Commodities.

"Het teeltseizoen voor de Kent-variëteit, de populairste onder onze Europese klanten, was dit jaar uitstekend. De weersomstandigheden waren ideaal, met regelmatige regenval, warm weer en een goede vruchtmaat. Dit resulteerde in een succesvolle oogst op nationaal niveau, met een totale opbrengst van 180 duizend ton voor alle variëteiten," aldus de teler.

"Onze Europese klanten waren zeer tevreden over de grootte en kwaliteit van de mango's. Ivoorkust exporteerde dit jaar 32.000 ton mango's naar Europa, een solide prestatie gezien de sterke concurrentie van West-Afrikaanse en Aziatische landen tussen april en juli."

Het mangoseizoen in Ivoorkust is echter ingekort door de hevige regenval, waardoor de fruitvlieg vanaf juli toeneemt, zegt de teler.

"Wat de prijzen betreft, blijven de mango's uit Ivoorkust vergelijkbaar geprijsd met vorig seizoen, rond de 200 F (€0,30) per kg," zegt Djédji. "Hoewel de prijzen niet zijn gestegen, liggen ze wel hoger dan die van mango's uit Mali of Senegal."

Voor meer informatie:
Stéphane Djédji
Bethlehem Commodities
Tel.: +225 05 89 91 62
[email protected]

Publicatiedatum: