Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mangos del Cielo

Nog de hele maand september Spaanse Irwin mango's

In Spanje is de mango-oogst ondertussen aan het Irwin ras toe. "Er werd een zeer goed seizoen verwacht na de eerder lage opbrengst vorig jaar. De bloei was overvloedig, maar toen de vruchtzetting eind april begon, waren de minimumtemperaturen lager dan gewenst en als gevolg daarvan zijn er bij alle rassen veel vruchtjes afgesprongen", zegt Miguel Ferreira, manager van Mangos del Cielo.

"Bij de meeste andere mangorassen, zoals Keith, Kent, Osteen of Ataúlfo, laten de planten deze vruchten op de grond vallen, maar bij Irwin rijpen deze vruchten als extra zoete mini-mango's en door de jaren heen hebben ze zelfs ruimte gekregen in het schap. Bij Mangos del Cielo brengen we ze op de markt onder de naam Cielitos."

"Ondanks dit hogere percentage Cielitos denken we niet dat het een slecht jaar wordt voor het Irwin ras dat nog de hele maand september zal worden geoogst. Geleidelijk aan zal ook de pluk van Osteen, Kent, Keith en Ataúlfo van start gaan."

"Ataúlfo is een variëteit afkomstig uit Mexico met een intens gele kleur en zacht, boterachtig vruchtvlees. De smaak is spectaculair en er vormen zich geen draden in het vruchtvlees.
Mexico is 's werelds grootste teler van dit ras en de belangrijkste afzetmarkt zijn de Verenigde Staten", vertelt Miguel. "In Europa is hij nog niet zo bekend. De Europese consument associeert mango met een roodgekleurde vrucht en daarom ligt er nog wat werk op de plank om hem ook hier bemind te maken. Maar omdat het zo'n lekkere mango, zal dat in de nabije toekomst wel loslopen."

Irwin als paradepaardje
De passie voor het buitenleven was wat Miguels vader er in 1993 toe bracht om de velden aan te kopen waar Mangos del Cielo zich nu bevindt. Op dat moment was er nog niet veel bekend over de mangoteelt, maar nadat hij het fruit had leren kennen via een vriend die een aantal bomen had geplant, besloot hij zich toe te leggen op de mangoteelt. "In die tijd was het niet gemakkelijk om mangoplanten te vinden in de kwekerijen en was er ook niet veel kennis over de beschikbare variëteiten, maar beetje bij beetje wisten we de juiste rassen te kiezen en na verloop van tijd hadden we een aanzienlijke opbrengst."

"Net als de telers in de omgeving brachten we ons fruit naar de coöperaties, maar we zagen dat de vraag naar Spaanse mango's steeds meer toenam. Dus in 2013 besloot ik mijn baan in Madrid op te zeggen en naar Motril te komen om me met hart en ziel aan de mangoteelt te wijden en vooral onze oogst via directe afzet op de markt te brengen. Ik richtte Mangos del Cielo op en om de klanten te allen tijde van de beste mango's te kunnen voorzien, nam ik de controle van het hele proces op me."

"Ondertussen hebben we 30.000 bomen en zijn we gespecialiseerd in de Irwin mango. Hiermee brengen we echt een mooi product op de markt en ook dit jaar kunnen consumenten weer genieten van deze parel binnen het Spaanse mango-aanbod."

Voor meer informatie:
Mangos del Cielo
Tel: +34 661 535 088 (Spanje)
[email protected]
www.mangosdelcielo.com

Publicatiedatum: