Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drukke eerste dag Asia Fruit Logistica Hong Kong

Vandaag, 4 september, was de eerste beursdag van Asia Fruit Logistica in Hong Kong. Meer dan 600 exposanten uit 38 verschillende landen komen deze week samen om een breed scala aan groenten en fruit te laten zien. Het was een goede en drukke start van de beurs met China als het grootste exposerende land en het aantal Chinese exposanten steeg met 12 procent ten opzichte van vorig jaar. Ondanks een toename van het aantal exposanten uit China, wordt de economische neergang van het land gevoeld door landen over de hele wereld die naar China exporteren. Naast de economische neergang wachten veel landen nog steeds op protocollen om naar China te exporteren, wat de export verder bemoeilijkt.

Andere Aziatische markten lijken het goed te doen. Voor India was het exporteren van druiven naar Europa een uitdaging vanwege de situatie in de Rode Zee, maar het land heeft een goed alternatief gevonden in Rusland. Nu er minder druiven vanuit andere landen naar Rusland gaan, was dat een goede markt voor India. Sommige Italiaanse appel- en perenexporteurs zeiden dat de vraag vanuit China en Azië als geheel goed is, maar dat de problemen rond de Rode Zee hen verhinderen fruit te verzenden.

Exporteurs uit Latijns-Amerika blijven mogelijkheden zien om uit te breiden naar Azië. Voor de Aziatische markt zijn kwaliteit en uiterlijk van de producten belangrijk, zoals grootte, vorm, kleur en smaak. Certificeringen daarentegen, zoals vereist in Europa en de VS, zijn minder belangrijk.


Vaihav Vedak, Country Manager India voor Salix Fruits


De Aartsen mascotte vermaakt bezoekers op de stand


Alejandra Sandoval en Vladimir Kocerha van Clavet Peru

Proeven is belangrijk
Op de beurs waren veel exotische groenten en fruit te zien. Voor de Aziatische markt is het erg belangrijk dat potentiële kopers de verschillende producten kunnen proeven. Daarom brachten de meeste bedrijven monsters mee en waren exposanten druk bezig om de displays in hun stands klaar te maken en ervoor te zorgen dat hun producten het publiek zouden aanspreken.

Naast de tentoongestelde exotische producten valt de beurs dit jaar ook op door de aanwezigheid van bedrijven die gespecialiseerd zijn in zaden, rassenonderzoek en -ontwikkeling, veredelingstechnologie en kwekerijteelt. Veel exposanten tonen hun baanbrekende innovaties in de sector voor groente- en fruitzaden.


Verschillende exotische producten worden tentoongesteld

Al met al meldden exposanten uit China en andere landen een sterke start van de beurs met veel belangstelling voor hun producten vanuit heel Azië. Verschillende bedrijven zeiden dat ze tevreden waren met potentiële klanten en nieuwe orders die ze al hadden ontvangen.

Publicatiedatum: