Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MBO Westland Business Academy feestelijk geopend

Wethouder Anko Goudswaard (Gemeente Westland) heeft dinsdag de MBO Westland Business Academy geopend. In aanwezigheid van directeur Caroline Kramer (MBO Westland), docenten en natuurlijk de kersverse studenten is op feestelijke wijze het startschot gegeven aan de Business Academy. Goudswaard: "Het is fantastisch dat studenten op zo'n mooie plek onderwijs kunnen volgen. We zetten ons hier in het Westland volop in om onderwijs en praktijk met elkaar te verbinden. De Business Academy is hier een heel mooi voorbeeld van."

De opleiding
De Business Academy is een samenwerking tussen Lentiz en Albeda en is opgezet om economische opleidingen nóg beter aan te laten sluiten op het (Westlandse) bedrijfsleven. Studenten volgen een algemeen basisjaar, zodat ze kunnen ontdekken welke economische opleiding het beste aansluit. Dit helpt studenten, die vaak al een richting in gedachten hebben, om een weloverwogen keuze te maken voor hun vervolgopleiding. Directeur van MBO Westland Caroline Kramer vertelt over de bijzondere samenwerking tussen Lentiz en Albeda: "Ik ben heel trots op onze collega's van het ontwikkelteam.

Zij hebben zich samen ingezet om deze nieuwe opleiding startklaar te maken. Het was een complex proces om binnen een jaar met twee verschillende organisaties zo'n mooie opleiding neer te zetten. Ik zie dit echt als een 'best practice'. Ook ben ik heel blij dat er zoveel enthousiaste studenten zich hebben aangemeld en we van start gaan met maar liefst zes volle klassen!". Student Romy van Berge-Henegouwe vertelt enthousiast: "Ik heb gekozen voor de Business Academy, omdat ik twijfelde tussen twee economische opleidingen. Door dit oriënterende eerste jaar kan ik later beslissen welke opleiding het beste bij mij past zonder studievertraging op te lopen."

Voor meer informatie:
www.mbo-westland.nl

Publicatiedatum: