Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verenigde Arabische Emiraten en Rusland belangrijke importeurs

Iraanse aardappelexport bereikt $52 mln

De Islamic Republic of Iran Customs Administration (IRICA) heeft bekendgemaakt dat de Iraanse aardappelexport een waarde van 52 miljoen dollar heeft bereikt in de eerste vijf maanden van het huidige Iraanse kalenderjaar (20 maart - 21 augustus). In deze periode kwamen aardappelen op de vijfde plaats van meest geƫxporteerde land- en tuinbouwproducten.

De gegevens van IRICA tonen aan dat de waarde van de export van Iraanse land- en tuinbouwproducten met 33 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Er werd 2,657 miljoen ton aan producten geƫxporteerd, met een totale waarde van 1,453 miljard dollar, wat een gewichtstoename van 22 procent betekent vergeleken met vorig jaar.

Bovendien werd in de eerste vier maanden van het huidige Iraanse jaar (20 maart - 21 juli) ongeveer 2,226 miljoen ton land- en tuinbouwproducten uitgevoerd, ter waarde van ongeveer 1,18 miljard dollar, wat neerkomt op een stijging van 32 procent in waarde op jaarbasis. Het gewicht van deze export steeg ook met 22 procent.

Vorig jaar vormden agrovoedingsproducten 12,8 procent van de totale niet-olie-export van Iran. Irak was de grootste importeur van Iraanse agrovoedingsproducten, met aankopen ter waarde van 1,986 miljard dollar, goed voor 31,5 procent van de totale Iraanse export van voedingsmiddelen en tuinbouwproducten. De Verenigde Arabische Emiraten en Rusland waren ook belangrijke importeurs, met respectievelijke importwaarden van 751 miljoen dollar en 521,5 miljoen dollar.

De totale waarde van de Iraanse buitenlandse handel, inclusief olie en technische diensten, bedroeg in het afgelopen Iraanse kalenderjaar 153,17,8 miljard dollar.

Bron: TehranTimes

Publicatiedatum: