Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overvloedige Egyptische mango-oogst

Het Egyptische mangoseizoen loopt ten einde. Het seizoen werd gekenmerkt door een overvloedige oogst, maar de vraag bleef, vooral in de zomer, gelijk, aldus Mahmod Allam, CEO van Citrus Agro.

Sectorbronnen melden dat Egypte dit jaar een grote hoeveelheid mango's heeft geoogst, met een totaal volume van meer dan twee miljoen ton op een areaal van meer dan 100 duizend hectare. Mango's zijn, na citrus, het op één na meest geëxporteerde fruit dit jaar in termen van volume.

Allam: "Het volume is groot, maar de bestemmingen voor Egyptische mango's zijn talrijk en divers. Er is een sterke vraag in Europa, met name vanuit Rotterdam. Rusland importeert grote hoeveelheden, en Russische supermarkten tonen veel interesse in Egyptische mango's. Daarnaast heeft de zomerperiode gezorgd voor een zeer sterke vraag vanuit de Golfstaten."

Veel Egyptische exporteurs hebben dit seizoen geklaagd over te lage prijzen vanwege de overvloedige oogst, maar Allam zegt: "Wij zien geen verschil met het vorige seizoen en de prijzen liggen op hetzelfde niveau. We verwachten zelfs dat de prijzen zullen stijgen, vooral voor de Russische markt en de Golfmarkt naarmate het seizoen ten einde loopt."

"De vraag neemt voortdurend toe en het duurt niet lang meer voordat het seizoen ten einde loopt. Er zullen dus vanaf volgende maand veel exportactiviteiten en meer volumes zijn," besluit Allam.

Voor meer informatie:
Mahmod Allam
Citrus Agro
Tel: +20 128 397 5058
[email protected]
www.citrusagro.com

Publicatiedatum: