Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
PND (Italië)

Grote vraag naar gesneden ananas

Er is een groeiende belangstelling voor vers gesneden ananas. PND, een Italiaanse fabrikant van fruitverwerkingsmachines, biedt technologische oplossingen die aansluiten bij de moderne consumptiegewoonten. Alessandro Cascone vertelt over de nieuwe ananassnijmachine APC die hij heeft ontworpen.


Alessandro Cascone

"Het duurde zes maanden om de machine te ontwerpen, van de eerste bewegingsstudie tot de realisatie van het eerste prototype", vertelt Cascone. "De APC snijmachine kan op dit moment alleen ananas verwerken voor het snijden in "tidbits", een standaardformaat waar op de wereldmarkt veel vraag naar is."

Tidbits van ananas

Tidbits betreffen kleine, gelijkmatige stukjes ananas die direct kunnen worden geconsumeerd of in recepten worden aangewend. Ananas wordt veel gebruikt in de keuken, zowel in zoete als in hartige gerechten. De kleine stukjes zijn perfect voor fruitsalades, salades, desserts en kunnen zelfs in zoetzure gerechten worden gebruikt. In de voedingsindustrie zijn ze vaak ingeblikt te vinden in supermarkten. In restaurants en cateringbedrijven worden tidbits gewaardeerd om hun gebruiksgemak en veelzijdigheid. Ze dienen er als garnering of hoofdingrediënt in veel bereidingen.

De snijmachine is gemaakt van voedselveilig roestvrij staal en behoeft slechts één operator. Er worden een minimum van 15 en een maximum van 50 tidbits per minuut gesneden. "Een operator laadt de geschilde en ontpitte vruchten continu op een transportband die ze naar het snijsysteem brengt. Samen met twee PL4D-schillers, die PND al meer dan tien jaar met succes produceert, wordt de snijmachine een integraal onderdeel van een ananasverwerkingslijn", aldus Alessandro Cascone.

"Onze nieuwe APC machine is ontworpen als antwoord op de vraag van klanten", legt Cascone verder uit. "Er is veel interesse in onze machine in Costa Rica. De stukjes ananas kunnen zowel diepgevroren als gedehydrateerd worden. Daardoor zijn ze breed inzetbaar."

"De machine is volledig mechanisch, eenvoudig in gebruik en de onderdelen zijn gemakkelijk te vervangen, wat essentieel is voor snel onderhoud en reiniging. Het is ook een veilige machine, omdat de matrijzen beschermd worden door omhulsels met deuren, die bovendien uitgerust zijn met veiligheidssensoren. Dankzij de technische kenmerken is de machine bestand tegen slijtage", besluit Alessandro Cascone.

Voor meer informatie:
Alessandro Cascone
PND – Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) – Italië
Tel: +39 (0)818509368
[email protected]
www.pndsrl.it

Publicatiedatum: