Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Minder Italia druiven, maar kwaliteit is goed"

Ongeveer twee weken geleden begon ook in Apulië de oogst van de Italia druif, een van de belangrijkste en beroemdste rassen ter wereld. Het huidige seizoen belooft interessant te worden. De prijzen en de kwaliteit zijn goed, maar de beschikbaarheid is eerder beperkt.

"De intense en langdurige hittegolven, ook nu nog in september, hebben de start van het seizoen met ongeveer twee weken vervroegd", zegt Donato Fanelli, een teler en lid van de coöperatie Viva Frutta. "De gemiddelde opbrengst per hectare valt met zo'n 20-30% terug, maar precies omdat er minder druiven aan de planten hangen, is de kwaliteit hoger. Ze zijn knapperiger en zoeter dan verwacht."

"Er hangen niet alleen minder druiven aan de ranken, het areaal is ook teruggelopen, onder meer als gevolg van rassenvernieuwing. In totaal worden er 60% minder druiven geplukt ten opzichte van de afgelopen twee jaar. Er worden nog steeds percelen gerooid in de Italiaanse teeltgebieden, terwijl er praktisch geen herbeplanting plaatsvindt, als gevolg van de beslissing van veel buitenlandse supermarktketens om traditionele druivenrassen uit hun schappen te halen."

"Het seizoen gaat deze week van start. Voorlopig liggen de prijzen op hetzelfde niveau als in 2023, maar dat kan alleen maar opwaarts gaan, gezien de kleine oogst en de traditionele toename van de vraag in de maand september. In Italië is de vraag tevredenstellend. Binnenkort beginnen we dan ook te leveren aan Frankrijk, Spanje en delen van Duitsland", besluit Donato Fanelli.

Voor meer informatie:
Donato Fanelli (verkoopmanager)
Viva Frutta
Via Archimede 21
70018 Rutigliano (Bari) – Italië
Tel: +39 80 21 45 158
Tel: +39 388 4783509
[email protected]

Publicatiedatum: