Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse zomerperen hebben het moeilijk

De Italiaanse perensector heeft het niet gemakkelijk. De oogst van Abate Fetels is klein en in Nederland en België hebben bedrijven zich georganiseerd onder het concept AbateNL om binnen een paar jaar een areaal van 1.000 hectare te bereiken.

In deze context mogen Italiaanse zomerperen zoals Carmen niet over het hoofd worden gezien. "De Carmen peren zijn dit jaar echt mooi", vertelt Ettore Ceccarelli van Ceccarelli Giulio, een teeltbedrijf dat eigenaar is van het merk Julius. "Helaas arriveerden ze op de markt op een niet zo gunstig moment: het weer was niet al te best en er waren nog voorraden in heel Europa van Abate Fetel, Packham en Forelle peren die weg moesten. Dus kregen de zomerperen amper schapruimte. Als gevolg daarvan gingen de prijzen schommelen, vooral op de groothandelsmarkten, wat de telers en perenhandelaren dwong om voorraden aan te leggen", zegt hij.

"Het rendement per hectare in Italië is dit jaar acceptabel. We zullen de Europese markt kunnen voorzien van peren", stelt Ceccarelli.

"Wij zijn enthousiast over onze oogst en onze peren, maar we mogen niet zomaar achterover gaan leunen: het is dit jaar misgelopen met de peren van het zuidelijk halfrond, de laatste Nederlands peren moesten naar de verwerkende industrie of werden tegen slechte prijzen verkocht en er zijn nog veel Conference peren in Spaanse koelcellen, wat mij doet vermoeden dat de consumptie erop achteruitgaat en dat we veel meer aandacht moeten besteden aan de smaak van de peren die bij de consument op tafel komen."

Voor meer informatie:
Ceccarelli Giulio Srl
Via della Frasca, 7
47020 Longiano (FC) – Italië
Tel: +39 (0)547 53055
[email protected]
www.juliusfruit.it

Publicatiedatum: