Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Heidesand investeert €30 mln in hightech aardappelpakstation

In de eerste bouwfase voor het nieuwe aardappelverpakkingsbedrijf Heidesand in Brochdorf bij Neuenkirchen in Duitsland wordt een hal van ca. 10.000 m² gebouwd - technisch state-of-the-art en volgens de nieuwste energienormen. "De eisen van retailers worden steeds strenger. Met het nieuwe pakstation stellen we de afzet van consumptieaardappelen aan de retail veilig voor lokale telers," zegt Klaus-Dieter Masselink, Managing Director van Heidesand. De aardappelen worden hier gesorteerd op maat, schoongemaakt, gewassen en gepolijst. Daarna worden ze gewogen, verpakt in verschillende fusten en klaargemaakt voor transport.

"Het doel is dat de aardappelen op een visueel aantrekkelijke manier worden gepresenteerd in de supermarkt", zegt co-directeur Lorenz Baden. Dit omvat het sorteren op maat van de consumptieaardappelen in Neuenkirchen en het reinigen, wassen, drogen en polijsten van de aardappelen na het sorteren. Het sorteren gebeurt met behulp van optische fotosystemen en niet meer met de hand. Als een aardappel groen is, wordt hij afgekeurd. Baden spreekt van een "snelle ontwikkeling" als hij het heeft over de technische mogelijkheden. Zo zullen robots de afgewerkte verpakkingen in de kratten plaatsen. Ook het verpakken zelf zal worden geautomatiseerd.

Foto rechts: De eerste bouwfase in Brochdorf bij Neuenkirchen

Voor meer informatie:
Heidesand Raiffeisen-Warengenossenschaft eG
Vahlder Weg 41
27383 Scheeßel, Duitsland
Tel.: +31 (0)4263 303 0
[email protected]
www.heidesand.de

Publicatiedatum: