Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jordi Roessen en Angèlique van der Meij, AGF-Online:

"De hele dag door aanvoer van Duitse vollegrondsgroenten in Barendrecht"

Tholen - Al vele jaren teelt AGF-Online diverse producten van Duitse bodem. "En ondanks deze jarenlange ervaring, leren we nog iedere dag bij. Mede door het veranderende klimaat, blijft innoveren een must", vertelt Angèlique van der Meij.

"Toen mijn vader begon met Van der Mey-Barendrecht maakten we in 2001 een voorzichtige start met twee palletjes bosuien. Achterin het Sprinter-busje, opgestapeld tot het dak, kwamen ze 's nachts om 03.00 uur trots in Barendrecht aan. Inmiddels lossen er de hele dag door auto's omdat de ruimte in Barendrecht te beperkt is voor deze hoeveelheden. Ook hebben we in Duitsland meerdere vertrekmomenten gepland staan, zodat klanten tot laat in de ochtend of begin van de middag kunnen bestellen. Wie vroeger bestelt, kan de andere dag vroeger laden. Ook door de binnenkomsten te spreiden, kunnen de vacuümkoelers het makkelijker bijbenen."



Momenteel zijn onder meer de bosuien actueel. "Diep donkergroen en zeer lang houdbaar. Lange en korte, alles is mogelijk. We bieden de bosuien aan in EPS, hout of doos. Voor 2025 zijn we bezig met de ontwikkeling van een gewasbeschermingsmiddel tegen meeldauw op biologische wijze. De meeldauw ging in het afgelopen veel te vochtige voorjaar niet altijd helemaal lekker, maar de testen zien er veelbelovend uit."

"Ook Duitse bospeen voeren we al sinds jaar en dag. De peen in De Pfalz is door de vettige kleigrond fantastisch van smaak. Ook hierbij hebben we te maken met het veranderende klimaat, met steeds vaker zeer heftige stortbuien. Een vlotte waterafvoer en gecontroleerd grondwaterniveau is daarom van enorm belang. Door het grondwater te reguleren zijn we steeds beter in staat om lange, dunne peen te oogsten. We bossen ook peen met inhoud 15, die zijn iets minder zwaar dan de 12'ers en daarom wat makkelijker te flowpacken, alleen zijn de fust- en transportkosten dan uiteraard lager, terwijl het nog altijd een fikse bos is."

"Bleekselderij en radijs kunnen uiteraard op allerlei manieren verpakt worden. Ook de afzet van Duitse peterselie gaat steeds beter lopen. Voorheen werd dat voor onmogelijk gehouden, maar zachtjes aan komt er steeds meer het besef dat ze harder en smaakvoller zijn", vervolgt Angèlique. "Last but not least zijn we voorzichtig de eerste pompoenen aan het oprijden. Deze komen binnen in boxen van 3-5 kilo, 5-7 kilo en 7-9 kilo. Met Halloween voor de deur verwachten we weer een goede vraag. Volgende week zitten we ook zeer ruim in de koolrabi. En zoals de leraar Wiskunde altijd afsloot op de Mavo: Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!"

Voor meer informatie:
Jordi Roessen en Angèlique van der Meij
AGF-Online
WhatsApp: 06 - 59 88 65 16
[email protected]