Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Giropoma (Spanje)

"Voorlopig betaalt de verwerkende industrie stevige prijzen voor appelen"

De Royal Gala appeloogst loopt ten einde in de Noord-Spaanse provincie Girona en over ongeveer een week worden de Goldens geplukt. Er wordt verwacht dat de volumes zich zullen herstellen ten opzichte van de opbrengstdaling van vorig seizoen en op dit moment verloopt de afzet met stabiele prijzen.

"Het nieuwe appelseizoen is begonnen met prijzen die vergelijkbaar zijn met die van vorig jaar, maar de prijzen die de verwerkende industrie biedt, zijn gestegen, wat een invloed zou kunnen hebben op de versmarkt", zegt Alex Creixell, directeur van Giropoma.

"Op dit moment heerst er stabiliteit op de markt en het valt nog te bezien welke impact de lagere oogstverwachting in de andere Europese teeltlanden op de Spaanse markt zal hebben. Spanje neemt elk jaar zijn toevlucht tot de import van appelen en dit jaar lijkt het product dus duurder te worden", aldus Creixell.

"De appelprijzen zijn hoog en als ze nog verder stijgen, kan de consumptie daaronder lijden", zegt de directeur van Giropoma. "Toch wijst alles erop dat het een stabiel seizoen wordt met weinig prijsschommelingen", voegt hij eraan toe.

Voor meer informatie:
Alex Creixell
Giropoma Costa Brava SL
Tel: +34 972755025 (Spanje)
[email protected]
www.giropoma.com/

Publicatiedatum: