Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Giannina Denegri van Marand Company (Peru):

"Als Chinese avocadoconsumptie blijft stijgen, zou de wereldwijde vraag het aanbod kunnen overstijgen"

De export van Peruaanse Hass avocado's is de afgelopen seizoenen gestegen. Ook Marand Company, een bedrijf dat Hass avocado's en Kent mango's exporteert, heeft het voorbije seizoen bijna 100 containers met Hass avocado's verzonden naar verschillende Chinese havens. Het bedrijf wil ook de export naar Japan en Zuid-Korea verder uitbreiden, markten die het als strategisch beschouwt voor zijn groei.

De Kent-mango's exporteert Marand Company vooral per vliegtuig naar Europa, met Frankrijk, Spanje en Italië als belangrijkste bestemmingen. Ondanks de concurrentie van landen als Brazilië en Ecuador blijft het bedrijf zich op deze methode richten, omdat het ready-to-eat mango's kan leveren die voldoen aan de eisen van een specifieke marktniche.

Een van de grootste uitdagingen voor Marand Company is het behouden van de kwaliteit van de producten tijdens het vervoer, vooral naar Azië. Manager Giannina Denegri wijst erop dat de lange transittijden naar China, die kunnen oplopen tot 38 dagen, de kwaliteit van het fruit aantasten. "De opening van de nieuwe haven van Chancay in november, met kortere doorvoertijden, zal een aanzienlijke verbetering in dit opzicht betekenen."

Daarnaast wordt het bedrijf geconfronteerd met de noodzaak om te voldoen aan de strenge certificeringsnormen op de Europese markt. Volgens Denegri is het moeilijk om aan deze eisen te voldoen, maar zijn ze essentieel voor afzet in Europa, een markt die steeds veeleisender wordt op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid.

Bovendien verwacht Denegri dat het bedrijf op de Aziatische markt zal blijven groeien, vooral met Hass avocado's in China. "Als de avocadoconsumptie in China blijft toenemen, zou de wereldwijde vraag het beschikbare aanbod kunnen overstijgen."

Marand Company profiteert ook van de stabilisatie van de zeevrachtkosten, wat de export heeft vergemakkelijkt in vergelijking met voorgaande jaren. Met de steun van instellingen zoals Promperú en Agap blijft het bedrijf werken aan het verbeteren van haar teelt- en exportactiviteiten.

Voor meer informatie:
Giannina Denegri Baiocchu (directeur)
Marand Company
Av. Benavides 2150 Of. 802
Miraflores (Peru)
Tel: +51 1 288 7232
Tel: +51 1 982 331 228
[email protected]
www.marand.com.pe

Publicatiedatum: