Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verduyn neemt nieuw wortelpakstation in gebruik

"We hebben deze investering gedaan om dichter bij de Franse consument te komen"

"Onze nieuwe productie-eenheid is eindelijk operationeel", zegt Emmanuel Schaffner, commercieel directeur van het Franse Verduyn trots. Sinds maandag worden de wortelen van het bedrijf verpakt in de nieuwe faciliteit in Wancourt, die is uitgerust met de modernste technologie.


De ingebruikname van de nieuwe verpakkingslijn op maandag bracht het hele team samen. Op de foto Emmanuel Schaffner, verkoopdirecteur van Verduyn en Alexandre Verduyn, CEO van de Verduyn groep.

40 tot 50 zakken per minuut
De wortelen worden geoogst in Hauts-de-France en daar ook verpakt. Het gloednieuwe pand beslaat 2.000 m² en is exclusief gewijd aan het verpakken op twee lijnen, waar vroeger twee koelzones waren. "De eerste lijn, die begin deze week in gebruik werd genomen, heeft een zeer hoge capaciteit van 40 tot 50 zakken per minuut, tegenover 30 met de oude lijn. De tweede, ontworpen voor bulkverpakking, zal volgende week haar debuut maken. Terwijl de machines op dit moment nog worden ingereden, zal het tempo de komende weken worden opgevoerd."

Dichter bij de Franse consument
"We zijn erg blij met de start en onze klanten ook." Het is een project waar het bedrijf jaren geleden al van droomde. "Het belangrijkste doel van deze investering is om dichter bij de Franse consument te komen, wat vandaag onze prioriteit is. Maar het is ook een project dat aansluit bij de korte ketentrend: we hebben een lokaal product gecombineerd met lokale knowhow, wat garant staat voor versheid en kwaliteit en een kleinere ecologische voetafdruk."

Drie maanden geleden vertrouwde Emmanuel Schaffner ons toe dat het bedrijf "de bouw van nog een fabriek niet uitsluit, voor verpakking of opslag, afhankelijk van hoe onze groei zich ontwikkelt en of het succes van deze nieuwe investering het traject van de vorige volgt".

Een vrij levendige wortelmarkt
"We zitten momenteel in een vrij levendige markt, met een klein positief 'terug naar school'-effect. De prijzen hebben de afgelopen maand echter een neerwaartse trend vertoond, omdat de opbrengsten beter zijn dan vorig jaar als gevolg van gunstigere weersomstandigheden. Het is echter nog te vroeg om te zeggen of dit zal aanhouden, want als we opnieuw regen en overstromingen krijgen zoals vorig jaar, kunnen we heel snel in een gecompliceerde situatie terechtkomen die het tegenovergestelde effect op de prijzen zal hebben", besluit de verkoopmanager.

Voor meer informatie:
Emmanuel Schaffner
Verduyn
Tel: +33 321 73 14 14 (Frankrijk)
Mob: +33 (0)6 12 85 68 37
[email protected]
http://www.verduyn.fr/fr