Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Exposanten en bezoekers reageren op late opening

Rustige derde dag op Asia Fruit Logistica

Super Typhoon Yagi bracht harde wind en zware regenval naar Hong Kong. Het signaal nr. 8 - een waarschuwing op hoog niveau - bleef gedurende de ochtenduren van kracht en werd vandaag om 12:40 uur lokale tijd verlaagd naar nr. 3. Hierdoor konden de diensten in de stad worden hervat en kon Asia Fruit Logica haar deuren openen. In plaats van om 10.00 uur te openen, ging de beursvloer om 13.30 uur open voor bezoekers en de openingstijden zijn vanavond met twee uur verlengd tot 19.00 uur plaatselijke tijd.

Vorig jaar werd het evenement ook beïnvloed door het weer en bleven de deuren gesloten op de derde dag van het evenement. Exposanten en bezoekers werd gevraagd om commentaar op het feit dat het weer voor het tweede jaar op rij van invloed is op de beurs. Over het algemeen waren veel mensen begripvol omdat de organisator geen controle had over de situatie. In alle jaren dat dit evenement wordt gehouden, is het pas de tweede keer dat het zwaar werd getroffen door het weer. De eerste keer was echter vorig jaar en als gevolg daarvan deelt niet iedereen hetzelfde niveau van medeleven.

Inlevingsvermogen
"We leven mee met de organisatoren dat de beurs vanmorgen om 10.00 uur niet normaal kon beginnen," zegt Jill Witheyman van Angus Soft Fruit. "We zijn teleurgesteld, maar deze onvoorziene uitkomst was onvermijdelijk. De beurs is tot nu toe een groot succes met een boeiende en positieve sfeer en we zijn blij dat we terug kunnen komen voor de middag," zei ze.

Veel deelnemers leerden vorig jaar een les en planden de meeste vergaderingen tijdens de eerste twee dagen van het evenement. "Normaal plannen we onze bijeenkomsten alleen de eerste twee dagen, dus voor ons is het geen probleem," zei Sam Manujith van The Avolution. Als gevolg van de weersvoorspelling waren veel Chinese bedrijven al van plan om de beurs op de derde dag af te gelasten en haastten ze zich om in plaats daarvan afspraken te maken op de tweede dag.

"De namiddag van de laatste dag is gratis toegankelijk voor het publiek," zei de heer Tian van Jining Shangzhuo. "Daarom bezoeken de meeste professionele bezoekers onze stand op de eerste en tweede dag van het evenement. Daardoor hadden de weersomstandigheden op de laatste dag weinig invloed op onze deelname."

Verplaatsen van de data
Niet iedereen is echter even sympathiek. "Het weer in dit deel van de wereld is in deze tijd van het jaar erg onvoorspelbaar. Juli, augustus en september zijn de ergste tyfoonmaanden en met veel deelnemers die van ver komen, zouden de organisatoren moeten overwegen om Asia Fruit Logistica naar een andere tijd van het jaar te verplaatsen," merkte een exporteur op. Daarnaast waren sommige Zuid-Amerikaanse exposanten boos dat ze weer maar twee beursdagen hadden. "Misschien moeten de organisatoren overwegen om andere data te kiezen wanneer dit soort weersomstandigheden minder vaak voorkomen," merkte iemand op.

"Hoewel de organisatoren de openingstijden hebben verlengd tot 19.00 uur, zullen we er zeker last van hebben," zei mr. Ma van Sichuan Xuewang Lemon. "We hebben van veel vrienden gehoord dat ze al weg zijn, en we zijn een halve dag kwijt om nieuwe en bestaande klanten te ontmoeten."

"Ik ben zo teleurgesteld dat we de ochtendsessie hebben moeten annuleren, en ik zie niet in dat de heropening in de middag succesvol zal zijn," zei een exporteur uit Zuid-Afrika.

"Ik had de sluiting verwacht, maar verloor een deel van mijn bijeenkomsten omdat veel bezoekers besloten te vertrekken, omdat ze verwachtten dat het evenement voor de derde dag gesloten zou zijn," zei Mahmoud Abozaid van BGP International. "Naar mijn bescheiden mening zou het beter zijn om de beurs te verplaatsen naar de tweede week van september. Tegen die tijd zijn de risico's van tyfoons aanzienlijk minder en de timing ligt nog steeds dicht bij de oorspronkelijke data."

Zou het verplaatsen van de data een haalbare oplossing zijn? Het brengt andere complicaties met zich mee, omdat het evenement dan kan botsen met andere beurzen in Azië of in andere delen van de wereld.


Veel exposanten keren niet terug voor de derde dag.

Rustige derde dag
Gevraagd naar de impact van het weer op het evenement, gaf de organisator van de beurs ook commentaar. "We hebben nog geen inschattingen gemaakt en zijn nu druk bezig met de voorbereidingen voor de middag. Gisteren gingen we een uur eerder open en de meeste bezoekers zagen de aankondiging op onze website op tijd. We verwachten hetzelfde voor vandaag en denken dat exposanten en bezoekers nog steeds aanwezig zullen zijn."

In werkelijkheid lijken veel stands vandaag leeg te zijn. Er zijn minder mensen, maar de sfeer is ongedwongen en ontspannen. Landenpaviljoens doen hun best om fruitproeverijen aan te bieden en vergaderingen te organiseren. Sommige last-minute vergaderingen worden nog gehouden. Omdat de beursvloer open is voor het publiek, lopen de plaatselijke bewoners rond om fruit en geschenken te verzamelen.


Sommige bijeenkomsten worden nog gehouden.

Publicatiedatum: