Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik-Jan Thur, Marni Fruit:

"Vroege Spaanse mandarijnen altijd geliefd bij de etnische doelgroep"

Tholen - Vandaag arriveren bij Marni Fruit de eerste Spaanse Satsuma-mandarijnen met blad. "Die zijn nog hartstikke groen, maar zijn voornamelijk bij onze etnische vrienden zeer geliefd", vertelt Erik-Jan Thur van Marni Fruit. "Leveranciers geven aan dat er voldoende fruit wordt verwacht, alleen zal de nadruk liggen op de kleine maten en kan er weleens een gebrek aan dikke maten ontstaan. Het overzeese mandarijnenaanbod bestaat vooral uit Zuid-Afrikaanse Nadorcott. Daarvan zijn er niet al te veel beschikbaar en die prijzen liggen tussen de 13 en 16 euro. Deze week krijgen we ook alweer de eerste citroenen uit Spanje binnen. Ook van Spaanse sinaasappelen wordt een redelijk kwantum van verwacht, maar ook hier vooral kleine maten."

Steenfruit
Het Spaanse steenfruitseizoen is inmiddels een eind gebeurd. "Met nectarines en paraguayo's loopt het seizoen normaal nog wel even door, maar dit jaar ben ik vroegtijdig gestopt. Het fruit rijpte erg snel aan, waardoor de houdbaarheid aanzienlijk achteruit ging. Prijzen lagen met 5-6 euro voor kleine maten paraguayo's en 7-9 euro voor de dikke maten best op een goed niveau, maar daar verwachten klanten ook kwaliteit voor en die kon ik niet meer garanderen. Het kersenseizoen is de afgelopen maanden perfect verlopen. Dat kun je niet zeggen van het Spaanse pruimenseizoen. Die kwamen in alle soorten, maten en varianten binnen, maar waren erg lastig te slijten."

Inmiddels is ook het Spaanse mangoseizoen afgetrapt en zijn bij Marni Fruit zowel de boomgerijpte Irwin-variƫteit als de eerste Osteen-mango's weer gelost. "Prijzen van de Irwin (2 kg 5-6 stuks) liggen tussen de 7-7,50 euro. De prijs van de Osteen-mango's ligt tussen de 9,50 en 11 euro. Ik heb de berichten gezien over de lagere oogst, maar vooralsnog krijg ik genoeg mango's aangeboden en geloof ik niet meteen dat er tekorten ontstaan. Ook de eerste kaki's verwachten we deze week al. Dat is vroeg, maar dan zie je dat met deze temperaturen tussen de 30 en 40 graden het fruit snel rijpt."

"Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het winterseizoen alweer in volle gang. Je merkt dat mensen alweer volop vragen naar de prijzen voor vaste afspraken in de winter, maar dat mensen ook voorzichtig zijn om niet in een situatie te komen dat ze hun contracten niet na kunnen komen. Ondanks dat je voor je gevoel soms 'bereprijzen' afgeeft, kiezen klanten om die reden toch voor de zekerheid."

Voor meer informatie:
Erik-Jan Thur
Marni Fruit
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht
Tel.: +31 (0)180 697 996
[email protected]
www.marnifruit.nl