Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rode Zee-crisis maakt investeringen voor Rwandese exporteur drie maal duurder

De crisis in de Rode Zee heeft invloed op diverse land- en tuinbouwsectoren wereldwijd, zoals de citrussector in Egypte en India, en de AGF-sector in Rwanda. Voor het Rwandese bedrijf Virunga Biotech is de impact tweeledig, zoals CEO Vinay Thummala uitlegt: "Het is niet alleen duurder om onze klanten in Europa te bedienen, maar we ondervinden ook problemen bij het afronden van onze investering in een pakstation, dat voorzien wordt van machines uit India."

"We exporteren habanero's en pepers, naast andere AGF, naar Europa. Als gevolg van EU-verordening 2023/1134, die bepaalt dat producten zoals chilipepers onder schaduwnetten moeten worden geteeld of dat een behandeling na de oogst vereist is, is onze export nu afhankelijk van de voltooiing en ingebruikname van ons nieuwe pakstation, dat beschikt over een verwerkingslijn die de producten behandelt in overeenstemming met de EU-vereisten."

"Onze verpakkingslijn wordt geïmporteerd uit India en de volledige levering ervan heeft vertraging opgelopen sinds het uitbreken van de crisis in de Rode Zee. Ons budget is met 200% gestegen en we hebben de verwerkingslijn nog steeds niet voltooid. Als gevolg hiervan zijn onze logistieke kosten met 50% gestegen ten opzichte van de toch al hogere prijzen sinds Covid-19 en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne," betreurt Thummala.

"Het Rwandese seizoen voor chili en habanero begint in de derde week van november en eindigt in de derde week van juni. Dit is een zeer goede seizoensgebondenheid, aangezien Italië, Spanje en Marokko van juni tot november aan de EU leveren. De vraag naar Rwandese pepers en habanero's is sterk in Duitsland, Italië, Frankrijk en het VK."

"Voorlopig zijn we afhankelijk van derden in Kigali. We hopen het nieuwe pakstation binnen twee maanden af te hebben als het volgende seizoen begint," besluit Thummala.

Voor meer informatie:
Vinay Thummala
Virunga Biotech Limited
Tel: +250 781931756 / +91 8897679379
[email protected]
www.virungabio.com

Publicatiedatum: