Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense aardappeloogst sinds oorlog met 36% gedaald

Mykola Furdyha, directeur van het Institute of Potato Research, meldde tijdens de conferentie op de All-Ukrainian Potato Day, Potato Ukraine-2024, dat de aardappeloogst in Oekraïne in het eerste jaar van de volledige oorlog met 36% is gedaald ten opzichte van het vooroorlogse niveau. Zijn verwachting is dat situatie ook niet beter zal worden.

Hoewel de oogst per ha toeneemt, staat de teller voor het aantal gecertificeerde pootaardappelteeltbedrijven momenteel echter op 19, vergeleken met 30 in 2021, het jaar voor de Russische invasie. In het eerste jaar van de oorlog hielden slechts 16 teeltbedrijven zich bezig met de teelt van pootgoed in Oekraïne.

Furdyha merkte op dat gecertificeerde teeltbedrijven hebben aangekondigd om in 2024 38.147 ton pootaardappelen te oogsten. Dit zal echter niet genoeg zijn om aan de marktbehoefte te voldoen.

Bron: agrotimes.ua

Publicatiedatum: