Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ghanees yamseizoen goed van start

Yam is een tropische knol die lijkt op zoete aardappelen en op grote schaal wordt geteeld en geëxporteerd vanuit West-Afrikaanse landen. Wereldwijd wordt de teelt voornamelijk gedomineerd door Nigeria, dat goed is voor 70% van de productie, terwijl Ghana 10% van de wereldproductie voor zijn rekening neemt. Desondanks is Ghana de grootste exporteur van dit basisgewas wereldwijd.

Felix Kamassah, CEO van Maphlix Trust Ghana: "Yam is een van Ghana's belangrijkste AGF-exportproducten. Onze yamswortel wordt gewaardeerd op de markt dankzij zijn kwaliteit en consistentie en ons grotere vermogen om aan de importstandaarden van onze markten te voldoen, vooral met betrekking tot certificeringen en verpakking."

"Ghanese yam wordt geëxporteerd naar drie belangrijke landen, namelijk het Verenigd Koninkrijk, Nederland en de VS," vervolgt Kamassah. "We verwachten dezelfde trends voor het seizoen dat net is begonnen."

"Het Ghanese yam-seizoen is net begonnen, in augustus," voegt de teler toe. "De seizoenen verschillen per regio, maar het grootste deel van de volumes wordt geoogst in augustus, na een plantperiode tussen november en april."

Er wordt jaarlijks meer dan 800 duizend ton yamswortel uit Ghana geëxporteerd. "Bij Maphlix Trust Ghana zijn we een van de belangrijkste exporteurs van 200 duizend ton geëxporteerde volumes per jaar. Onze teelt- en exportcapaciteit is onlangs aanzienlijk toegenomen, met een toename van het areaal van 20% ten opzichte van het voorgaande jaar."

"Naast Yam verbouwen we ook andere producten zoals okra, groene bonen, tomaten en zoete aardappelen met oranje vruchtvlees," besluit Kamassah.

Voor meer informatie:
Felix Kamassah
Maphlix Trust Ghana Limited
Tel: +233244196228
[email protected] / [email protected] / [email protected]
www.linkedin.com/in/dr-felix-mawuli-kamassah-839936240/
www.maphlixtrust.com

Publicatiedatum: