Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Senegal: Areaalinkrimping okra

De okrasector in Senegal heeft de afgelopen jaren te kampen gehad met een krimpend areaal, wat volgens Bineta Hanne, manager van Sipa de Thiambe, te wijten is aan een daling van de export.

"We hebben ons okra-areaal met bijna de helft ingekrompen door de daling van de export. Momenteel leveren we alleen aan de Senegalese binnenlandse markt. Vroeger hadden we een klant in Frankrijk, op de internationale markt van Rungis, maar we concentreerden ons liever op de lokale markt vanwege de oneerlijke betalingsvoorwaarden," aldus de teler.

Naast de afname van het areaal draagt ook de klimaatverandering bij aan de daling van de okravolumes in het land. "Okra wordt jaarrond geteeld in Senegal, en de zomercyclus heeft een hogere opbrengst. Maar door de hittegolven zien we de opbrengsten dalen in vergelijking met vorige seizoenen. Hierdoor zijn de prijzen dit jaar met 10-15% gestegen."

Hanne hoopt exportmarkten te kunnen openen: "Er was een tijd dat er veel vraag was naar Senegalese okra, en we verwachten opnieuw te exporteren en met serieuze klanten te werken. We produceren nu variƫteiten en groottes voor de lokale markt, maar we kunnen ons aanpassen aan de behoeften van de klant en de Europese normen."

De volgende okra-oogst die overeenkomt met de zomercyclus wordt binnenkort verwacht, besluit Hanne: "We hebben op 1 augustus gezaaid en zitten nu in de bloeiperiode."

Voor meer informatie:
Bineta Hanne
Sipa de thiambe
Tel: +221 77 654 68 12
[email protected]

Publicatiedatum: