Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede oogst van Spaanse Navelina's verwacht

Voor het seizoen 2024/2025 wordt een herstel van de sinaasappelteelt in Andalusië verwacht. Dit is het belangrijkste teeltgebied voor citrus in Spanje. In de afgelopen twee jaar daalde de oogst met meer dan 50% door de aanhoudende droogte in de Guadalquivir-vallei.

De overvloedige regenval in het voorjaar heeft in de Guadalquivir-vallei geleid tot een verhoogde toewijzing van irrigatiewater tot 4.500 kubieke hectometer per hectare. Dit, samen met water uit putten, heeft bijgedragen aan een aanzienlijke verbetering van de bladmassa aan de bomen en een herstel van de oogst.

Daarom wordt een goede oogst van Navelina-sinaasappels verwacht, met al hoge volumes die voor het eerste deel van het seizoen zijn bevestigd. "Op dit moment hangen er veel vruchten aan de bomen, maar ze zijn over het algemeen kleiner dan normaal. We hopen op meer regen en extra irrigatie voor de start van de oogst, zodat ook de latere variëteiten hiervan kunnen profiteren," zegt een teler en handelaar uit Sevilla.

Wat de afzet betreft, wordt een interessant seizoen voor Navelina-sinaasappels verwacht. Dit komt doordat de beschikbaarheid en kwaliteit van sinaasappels uit het zuidelijk halfrond, met name uit Zuid-Afrika, dit jaar aanzienlijk zijn beïnvloed door ongunstige weersomstandigheden.

Geïnteresseerde kopers in Andalusië en de regio Valencia zijn al op bezoek geweest in de boomgaarden. De maximale aankoopprijzen voor Navelina aan de bron op de markt in Valencia zijn hoger dan in dezelfde periode vorig seizoen.

"Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de eerste sinaasappeloogsten. Het valt nog te bezien hoe ze zich zullen ontwikkelen vanaf december, wanneer er meer aanboddruk zal zijn", aldus de teler.

Publicatiedatum: