Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Citran

Nieuwe gepigmenteerde citrusrassen

Cítricos Andaluces SAT 3719 (Citran), dat 44 jaar geleden begon als een familiebedrijf dat zich uitsluitend richtte op conventionele citrusteelt, is intussen uitgegroeid tot een groot bedrijf in de teelt en handel van citrus in Spanje. Dit succes is bereikt door een sterke focus op biologische en biodynamische landbouwmethoden.

"Tien jaar geleden besloot Citran zijn focus strategisch te verbreden door 16% van de teelt te wijden aan biologische citrus en een pioniersproject in biodynamische landbouw te starten. Vandaag de dag beheren we 60 hectare die gecertificeerd zijn volgens het Demeter-keurmerk. Dit garandeert niet alleen dat onze producten voldoen aan de hoogste biologische normen, maar ook dat wij de vitaliteit van de bodem en het agrarische ecosysteem respecteren en versterken," legt Juan Francisco Ruiz, CEO van Citran, uit.

"Bij Citran hebben we begrepen dat, om onze leidende positie te behouden, het cruciaal is om te investeren in technologie, modernisering en een team dat voorbereid is op de groeiende digitale revolutie die we meemaken. Daarom hebben we de afgelopen jaren een uitgebreide renovatie van onze faciliteiten uitgevoerd, waarbij we de homogeniteit en presentatie van onze producten hebben verbeterd."

"Ook op de 1.300 hectare gewassen, die eigendom zijn van de negen families die Citran vormen, hebben we diverse technologische verbeteringen doorgevoerd. Deze innovaties stellen ons in staat om onze middelen efficiënter en duurzamer te beheren. Van de installatie van weerstations, die ons voorzien van nauwkeurige gegevens voor irrigatie en voedingsplanning, tot het gebruik van drones met hyperspectrale camera's voor gewasbewaking en -analyse."

"Daarnaast hebben we nieuwe gepigmenteerde citrusrassen geïntroduceerd, die steeds meer gewaardeerd worden door consumenten vanwege hun unieke kwaliteit en smaak, maar ook door telers, die een zeer significante verbetering zien op het gebied van grootte en kleur. Deze focus op innovatie en voortdurende verbetering heeft ons in staat gesteld om te voldoen aan de eisen van de wereldmarkt, terwijl we ons blijven inzetten voor duurzaamheid. Een voorbeeld hiervan is onze inzet voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie. In het kader van een samenwerking met de regionale overheid van Andalusië hebben we een nieuw testveld opgezet."

Onlangs heeft de SAT, gevestigd in Brenes bij Sevilla, haar assortiment uitgebreid met groenten. "Deze beslissing weerspiegelt ons vermogen om ons aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden," zegt Juan Francisco. "De afname van de steenfruitproductie in de regio Sevilla, door factoren zoals aanhoudend slecht weer en vooral het tekort aan arbeidskrachten - wat bijzonder vreemd is gezien de hoge werkloosheid in de regio -, heeft ons aangezet tot diversificatie van onze teelt. Dit betekent echter niet dat onze focus op citrus is veranderd."


Team van Citran op Fruit Attraction

Familiewaarden
Ondanks de vele veranderingen en de voortdurende ontwikkeling van een sector waarin investeringsfondsen centraal staan, blijft Citran een bedrijf dat diep geworteld is in familiewaarden. "De negen families die samen Citran vormen, hebben hand in hand met onze gemeenschap een bedrijf gecreëerd dat niet alleen van ons is, maar ook van de vele families die in Citran een plek hebben gevonden om te werken en te groeien."

"Citran is meer dan een bedrijf, het is de vrucht van generaties van inspanning, innovatie en toewijding aan kwaliteit. We zijn klaar voor de uitdagingen van de toekomst, in het vertrouwen dat onze ervaring, onze wortels in de gemeenschap en onze passie voor de tuinbouw ons zullen blijven leiden naar succes."

Citran zal ook dit jaar weer aanwezig zijn op Fruit Attraction, in hal 9, stand 9F11.

Voor meer informatie:
Cítricos Andaluces S.A.T.
Ctra. Camino del Bodegón de las Cañas, KM.1
41310 Brenes, Sevilla (Spanje)
Tel.: +34 955031250
[email protected]
https://citransat.com

Publicatiedatum: