Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Conpal Peru

Peru focust op marktgroei voor Hass avocado's

Conpal Peru, onder leiding van Daniel Falla Hernández, heeft zich gepositioneerd als een grote speler in de export van Hass-avocado's. Het bedrijf richt zich vooral op strategische markten zoals Azië, Europa en de Verenigde Staten. "Ons belangrijkste product is de Hass avocado, die we voornamelijk exporteren naar China, Japan en Korea. Dit jaar hebben we tussen 89 en 100 containers verscheept naar de Aziatische markt," zegt Falla. De groei in Azië is opmerkelijk, gedreven door de groeiende vraag van consumenten die de versheid en kwaliteit van de Peruaanse avocado waarderen, volgens Falla.

Hoewel Azië een opkomende markt is voor Conpal, blijft Europa een belangrijke bestemming. "We exporteren avocado's naar verschillende Europese landen, zoals Spanje, Frankrijk en Italië", legt Falla uit. Het bedrijf is ook aanwezig in de Verenigde Staten, waar de Hass avocado een populair product blijft.

Een van de voordelen waarmee Conpal zich onderscheidt, is het vermogen om zich aan te passen aan de eisen van elke markt. Falla wijst erop dat met name Europa strenge certificeringen eist: "Elk jaar wordt de Europese markt strenger op het gebied van certificeringen, wat ons dwingt om concurrerender te zijn. Het is een uitdaging, maar het zorgt er ook voor dat het product dat we aanbieden van hoge kwaliteit is."

Een van de grootste uitdagingen voor Conpal is de impact van klimatologische omstandigheden op de oogst. Volgens Falla is de avocadoteelt dit jaar gunstig beïnvloed door de overvloedige bloei, maar door de hogere volumes op de markt zullen de prijzen niet zo hoog zijn als in voorgaande jaren. "We hebben een goed avocadoseizoen gehad, met stabiele prijzen dankzij de lagere oogst, maar volgend jaar verwachten we hogere volumes en waarschijnlijk scherpere prijzen," voegde hij eraan toe.

Logistiek speelt ook een cruciale rol in de marketing van deze bederfelijke producten. Falla zegt dat de opening van de haven van Chancay in Peru een belangrijke verandering zou kunnen zijn voor de Peruaanse export. "Als de transittijd wordt teruggebracht van 38 dagen naar 26, zal de kwaliteit van het fruit aanzienlijk verbeteren", legt hij uit en onderstreept hij het belang van dit soort logistieke verbeteringen om concurrerend te blijven op zo'n veeleisende markt.

Conpal kijkt niet alleen optimistisch naar de toekomst, maar wil ook de relaties met zijn bestaande klanten versterken en zijn verkoopnetwerk uitbreiden. Het bedrijf ziet vooral een groot potentieel in Azië. "Op de dag dat China op grote schaal avocado's consumeert, zal de wereldvraag niet voldoende zijn", zegt Falla en benadrukt de kansen die deze markt op de lange termijn kan bieden.

Voor meer informatie:
Daniel Falla Hernández
Conpal Peru
Av. Alfredo Benavides 1930 -1948 Urb. El Rosedal
Lima - Peru
Tel: +51974110195
[email protected]
www.conpalperu.com

Publicatiedatum: