Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vincent Keesenberg, Imifino Exports

"Tijdens de Europese zomer hebben cruiseschepen veel babygroenten nodig"

Familiebedrijf Imifino Exports, exporteur van babygroenten en exotisch fruit, heeft net zijn eerste jaar gevierd, maar eigenaar Vincent Keesenberg heeft jaren ervaring in AGF-export via zeevracht en luchtvracht, maar heeft besloten om zich nu voornamelijk te richten op luchtvracht.

Door samen te werken met Above and Beyond Logistics, een ander familiebedrijf, krijgt de bederfelijke lading van Imifino Exports de aandacht die het nodig heeft, zegt Keesenberg. Omdat het personeel van het logistieke bedrijf goed is opgeleid en het belang van de koudeketen begrijpt, zorgt het ervoor dat hun AGF-assortiment in perfecte staat op de eindbestemming aankomt.

De vraag naar babygroenten komt jaarrond uit Europa, het VK, het Midden-Oosten en het Verre Oosten, terwijl exotisch fruit - met uitzondering van de Queen Victoria babyananas, die het hele jaar door verkrijgbaar is - meer seizoensgebonden is.

Op dit moment, tijdens de Europese zomer, hebben cruiseschepen veel babygroenten nodig; mini-wortelen en baby courgette zijn voortdurend in trek, en het Zuid-Afrikaanse weer en de lagere arbeidskosten maken jaarrond teelt van nicheproducten mogelijk, zoals pepers, en vooral Bird's Eye-pepers waarvan er een tekort is in Europa en het Verenigd Koninkrijk, maar Imifino heeft een continue aanvoer, geteeld in nauwe samenwerking met een teler uit Limpopo.

Imifino bevoorraadt Europa en het VK met Bird's Eye-pepers tijdens het huidige tekort

"Onze volumes zijn de afgelopen drie maanden verdubbeld. Het is dankzij onze service, communicatie en continue beschikbaarheid van het benodigde product dat we zo gegroeid zijn," zegt hij. "We hebben persoonlijke relaties met onze telers en klanten en dat schept vertrouwen en respect voor elkaar. Als dat er is, kun je een lange en betrouwbare zakenrelatie opbouwen."

Het seizoensfruit dat bij Imifino verkrijgbaar is, is een lange lijst: dragonfruit, lychees, kiwi's, bessen, vijgen, dadels en zelfs avocado's per vliegtuig voor klanten uit het Midden-Oosten.

Rechts: Imifino is jaarrond leverancier van luchtvracht Queen Victoria baby ananassen.

"We verminderen het risico dat we zonder product komen te zitten door te kopen bij telers in verschillende delen van het land. Als de ene getroffen wordt door vorst of hagel of andere weersomstandigheden, haal ik nog steeds product van elders in het land," zegt hij.

Imifino Exports zoekt ook naar 'soepelere' markten, zoals de Baltische staten en Oost-Europa, die bijvoorbeeld zeven tot tien wortelen in een verpakking van 200 gram accepteren in plaats van de gebruikelijke tien tot veertien kleine wortelen.

Er is voortdurend vraag naar babywortelen

Keesenberg zegt dat hij ook telers die nu nog niet exporteren, maar er wel mee willen beginnen, helpt met hulp en informatie om een GlobalGAP-certificatie te krijgen. "Ik denk dat er telers zijn die weer export overwegen omdat de lokale markt onder druk staat. Lokale producten krijgen niet de prijsstijgingen die ze zouden moeten krijgen, terwijl overal de inputkosten stijgen."



Voor meer informatie:
Vincent Keesenberg
Imifino Exports
Tel: +27 12 885 0233
Mobiel: +27 082 561 3278
[email protected]
https://www.imifino.co.za/

Publicatiedatum: