Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alternatieve handelspartners voor avocado's, mango's en druiven op Fruit Attraction

De Import Promotion Desk (IPD) uit Duitsland presenteert volgende maand een breed assortiment verse groenten en fruit op Fruit Attraction in Madrid. Ongeveer 30 bedrijven uit Egypte, Brazilië, Ecuador, Ghana, Kenia, Marokko, Peru, Senegal en Oekraïne zullen vertegenwoordigd zijn op de IPD-stand. Deze bedrijven, met name uit Afrika en Zuid-Amerika, hebben oogstperioden die elkaar perfect aanvullen, waardoor een duurzame bevoorrading van de EU-markt gewaarborgd is.


Foto: Agrindzap Ecuador

Acht mangoproducenten op één stand
Geïnteresseerde kopers kunnen op de IPD-stand mangoproducenten uit zowel Afrika als Zuid-Amerika ontmoeten. Telers uit Egypte en Senegal, maar ook uit Brazilië, Ecuador en Peru zullen hun brede scala aan variëteiten (Tommy Atkins, Haden, Kent) laten zien, evenals hun biologische en conventionele aanbod en hun verschillende seizoenen. Exporteurs uit Afrika en Zuid-Amerika zullen ook hun aanbod van avocado's en druiven presenteren: de avocado's komen uit Kenia, Ecuador en Peru; de druiven uit Egypte, Brazilië en Ecuador.

Nieuwe partnerlanden: Brazilië en Senegal
IPD breidt haar aanbod van AGF uit met Brazilië en Senegal. Het initiatief voor importbevordering zal zes bedrijven uit de nieuwe partnerlanden presenteren op Fruit Attraction. Zij brengen mango's, druiven en gember naar de internationale handelsbeurs. "Senegal scoort door de nabijheid van Europa", zegt Thomas Derstadt, Sourcing + Markets Specialist bij IPD. De telers weten hoe ze dit voordeel moeten gebruiken en hebben hun assortiment groenten aangepast aan de Europese winter, wat voor ons een interessant importseizoen is. De leveringsmaanden voor mango's zijn juni en juli.

Fotocredit: Bloom Growers, Kenia

Ongeveer 30 bedrijven uit negen landen
Bezoekers van de IPD-stand kunnen ook kennismaken met Egyptische bedrijven die granaatappelen, dadels en citrus aanbieden. Bedrijven uit Ecuador brengen dragonfruit, granadillas en babybananen.

Het Ghanese bedrijf is gespecialiseerd in ananas en papaja. Verse kruiden komen uit Kenia. Meloenen en pompoenen behoren tot de producten uit Marokko. Peruaanse bedrijven tonen gember en kurkuma. En een appelteler uit Oekraïne zal eveneens aanwezig zijn op Fruit Attraction.

Bezoek de IPD-stand op Fruit Attraction: Hal 4 Stand C27.

Voor meer informatie:
Sandra Freiberg
Import Promotion Desk (IPD)
Tel: +49 228 909 00 81 63
[email protected]

Publicatiedatum: