Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder Mexicaanse frambozen verwacht, maar zelfde volume bramen

Nu de aanvoer van zachtfruit uit Mexico goed op gang is, bekijkt Gerardo López van Produce Lovers wat we dit seizoen kunnen verwachten van frambozen en bramen.

Frambozen
De eerste ramingen geven aan dat het totale volume frambozen uit Mexico dit seizoen 10-12 procent lager zal zijn dan vorig jaar. "Dit komt doordat veel teeltbedrijven de benodigde planten voor dit seizoen niet konden verkrijgen. Dit zal waarschijnlijk voor sommige bedrijven meer impact hebben dan voor andere wat betreft de beschikbaarheid van fruit," zegt López.

Produce Lovers is ongeveer 10 dagen geleden begonnen met frambozen uit Jalisco. "We verschepen Clarita, Amalia en we hebben ons eerste teeltbedrijf beplant met een ras dat Rafiki heet," zegt López. Rafiki komt van Advanced Berry Breeders en is een bes die goed bestand is tegen hoge temperaturen. Het is een verbetering ten opzichte van de Kwanza®. "We hebben goede hoop dat deze variëteit het goed zal doen in Mexico en geaccepteerd zal worden door de markt," zegt hij.

Bramen
Het aanbod van bramen lijkt op dit moment op ongeveer hetzelfde niveau te zijn als vorig jaar. Wat betreft de teeltregio's in Mexico, komen de bramen uit Michoacan en Produce Lovers verzendt Sultana bramen. "We hebben ook de eerste hectare beplant met een nieuwe variëteit genaamd Jumbo Queen, die in Italië is ontwikkeld door Berry Tech", zegt López. "We verwachten dat het fruit groot en erg zoet zal zijn en dat het een van de meest smaakvolle variëteiten zal zijn." De eerste vruchten van deze variëteit komen eind oktober op de markt.

In het verleden hield Produce Lovers de verzending van beide soorten zachtfruit tegen tijdens het regenseizoen in Mexico, dat loopt van begin tot midden juni tot eind september, maar dit jaar werd besloten om eerder te beginnen. Dat betekent dat de oogst van bramen ongeveer een maand geleden is begonnen en die van frambozen op 24 augustus.

Wat de vraag naar zachtfruit betreft, is er veel interesse in bramen vanwege het beperkte aanbod. De vraag naar Mexicaanse frambozen neemt toe nu het seizoen in Californië ten einde loopt. Dit alles zorgt ervoor dat de prijzen voor bramen aan de sterkere kant zijn gezien het beperkte aanbod en dat zou de komende weken zo moeten blijven, terwijl de frambozenprijzen gemiddeld zijn. "Vorig seizoen bereikten we prijzen van midden $30, terwijl we nu rond de $20 zitten," zegt López.

Voor meer informatie:
Gerardo López
Produce Lovers
Tel: +1 305 407 3891
[email protected]
https://www.producelovers.com/

Publicatiedatum: