Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schneider's Gemüseland, Oostenrijk:

"Groenten evolueren steeds meer van bijgerecht naar hoofdingrediënt"

De groentenoogst is nu in volle gang in Marchfeld, de moestuin van Neder-Oostenrijk. "We oogsten al een paar weken uien voor de versmarkt. De kwaliteit is dit jaar prima. We beginnen nu ook met de oogst van wortelen, die we zowel conventioneel als biologisch aanbieden. Deze oogst duurt traditioneel tot Leopoldi-dag op 15 november", vertelt Barbara Kargl, directeur van Schneider's Gemüseland, een bedrijf dat is gevestigd in Marchfeld, Oostenrijk.


Topkwaliteit en duurzaamheid zijn erg belangrijk voor de familie Schneider

Qua volume zijn wortelen nog steeds het belangrijkste product van Schneider's Gemüseland. Met behulp van de modernste fabriekstechnologie, zoals kleursortering, was- en verpakkingsprocessen, worden de wortelen op de meest uiteenlopende manieren verwerkt. Biologische producten zijn goed voor ongeveer een derde van het totale volume en de trend is stijgende, zegt Kargl. "Uiteindelijk zijn wortelen nog steeds een basisvoedingsmiddel, dus we hebben minder last van inflatie en lagere koopkracht. Toch proberen we de kostenstijgingen tegen te gaan met doordachte investeringen in automatisering en duurzaamheid. Drie jaar geleden zijn we bijvoorbeeld begonnen met het geleidelijk uitrusten van het dak van ons magazijn en onze kantoren met zonnepanelen. We hebben nu het punt bereikt waarop we niet alleen in onze eigen elektriciteitsbehoefte kunnen voorzien, maar ook andere bedrijven kunnen voorzien van duurzaam opgewekte elektriciteit."


Uien en suikermaïs

Een ander belangrijk product in de zomer is suikermaïs, dat uitsluitend voor de diepvriessector wordt geteeld. Kargl: "We scheiden de maïs al van de kolf en leveren daarom een diepgevroren product dat onmiddellijk kan worden gebruikt in diverse verkoopkanalen, zowel in de retail als in de verdere verwerking. We hebben ook gemerkt dat de vraag in zowel de biologische als de conventionele sector van jaar tot jaar toeneemt. We worden geholpen door het feit dat we onze telers met raad en daad bijstaan, d.w.z. uitgebreide expertise over rassenstrategie en teeltmethoden, wat het voor nieuwkomers en zij instromers veel gemakkelijker maakt om een nieuw gewas aan hun portfolio toe te voegen."


Wortelen en aardappelen

Export naar andere Europese landen
De producten van Schneider's Gemüseland worden zowel in Oostenrijk als daarbuiten op de markt gebracht, vervolgt Kargl. "Een aanzienlijk deel van ons volume wordt geëxporteerd naar andere Europese landen zoals Duitsland, Italië, Hongarije en Tsjechië. Wat betreft klantenzorg en het werven van nieuwe klanten richten we ons op de volgende beurzen: SIAL in Parijs, de Nordic Organic Food Fair in Stockholm, BioFach in Neurenberg en Anuga in Keulen. De belangrijkste groeimarkten zijn niet alleen retail en groothandel, maar ook convenience (babyvoeding, kant-en-klaarmaaltijden en voeding voor huisdieren). In het algemeen merken we dat plantaardige producten zich steeds meer ontwikkelen van bijgerecht tot hoofdingrediënt. Daarom proberen we ons productassortiment voortdurend uit te breiden om aan deze maatschappelijke trends te voldoen. Relatief nieuw in ons portfolio zijn onze diepgevroren aardappelreepjes, die worden geschild, gesneden, geblancheerd en ingevroren zodat ze vetvrij zijn. Dit geldt overigens voor ons hele diepvriesassortiment", besluit Kargl.

Bezoek Schneider's Gemüseland op SIAL in hal 5A, stand V 142 of op de Nordic Organic Food Fair (NOFF) in hal 6, stand 1-E.

Voor meer informatie:
Barbara Kargl
Landesproduktenhandelsgesellschaft m.b.H.
Am Holzplatz 1
2301 Groß-Enzersdorf, Oostenrijk
Tel: +43 2249 2505
[email protected]
www.gemueseland.at
www.veggieland.at

Publicatiedatum: