Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Weuthen marktinfo week 36-37:

"Voldoende plantuien beschikbaar"

De druk van overrijpe vroege aardappelen neemt langzaam af. Aardappelen geteeld op zandgrond blijken vaak ongeschikt voor de markt. Volgens het aardappelhandelsbedrijf Weuthen verloopt de export naar Afrika en andere bestemmingen momenteel goed, wat voor verlichting zorgt. Alleen zware aardappelen zijn hiervoor geschikt. De nationale verscheping binnen Duitsland komt langzaam op gang. De kwaliteit van de hoofdoogst is goed en opent nieuwe afzetkanalen.

"Ons programma voor krieltjes verloopt uitstekend. Het ras Jazzy, met zijn hoge percentage tripletten en zeer mooie, gladde schil, levert uitstekende resultaten op. De handel van Reka aardappelen is op dit moment onveranderd."

Wisselend kwaliteitsbeeld voor uien
Plantuien zijn in voldoende hoeveelheden beschikbaar, terwijl de contractgoederen volgens plan stromen. Vrije goederen daarentegen zijn momenteel moeilijk te plaatsen. De prijzen staan nog steeds onder druk. Winkelacties geven niet de verhoopte impuls aan de verkoop. De uienexport verloopt volgens plan. "Door de hevige regenval varieert de kwaliteit van de plantuien in West-Europa sterk."

Bron: Weuthen GmbH

Publicatiedatum: