Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zorgen over aangekondigde Duitse grenscontroles

TLN is bezorgd over de aankondiging dat Duitsland vanaf maandag 16 september paspoortcontroles wil invoeren aan alle Duitse buitengrenzen, inclusief Nederland. "Tijdens de coronaperiode en het EK voetbal in Duitsland hebben we kunnen zien welke verregaande problemen grenscontroles kunnen veroorzaken. Chauffeurs moesten soms onmenselijk lang wachten. Daarnaast kost elk uur wachttijd honderd euro per chauffeur."

"Nu Duitsland een periode van zes maanden grenscontroles aankondigt, maken wij ons grote zorgen om de gevolgen hiervan. We vrezen voor grote economische en sociale schade, waardoor producten niet op tijd aankomen, handelsstromen in de war geschopt worden en de planning van transportbedrijven ernstig verstoord raken. Duitsland is de grootste economie van de EU en ondermijnt hierdoor het Schengenakkoord en het vrij verkeer van goederen. Dit heeft zware gevolgen op een beroepsgroep die hier niets mee te maken heeft."

"De Duitse maatregelen zijn bedoeld om terrorisme tegen te gaan en te voorkomen dat er mensen Duitsland inreizen zonder visum. De vraag is nu hoe streng de controles uiteindelijk in de praktijk hard gemaakt zullen worden. Hoe vaak en waar wordt er precies gecontroleerd? Als er daadwerkelijk zes maanden lang intensief wordt gecontroleerd, pleit TLN voor een gecoördineerde Europese aanpak. Aangezien Duitsland negen buurlanden heeft, is het van cruciaal belang dat er tijdens de controles vrije doorgang wordt gegarandeerd voor beroepschauffeurs."

Bekijk de reactie op RTL Nieuws van 9 sep (vanaf 3.40 min): RTL Nieuws - Laat

Publicatiedatum: