Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Binnen paar weken vervolggesprekken EU-Zuid-Amerika over handel

Positieve signalen over handelsverdrag Mercosur

Er is 'aanzienlijke vooruitgang' geboekt in de onderhandelingen tussen de Europese Unie (EU) en landen van de Mercosur over een handelsverdrag. Volgens ingewijden zijn er stappen in de goede richting gezet en wordt er over een paar weken verder gepraat, zo meldt persbureau Reuters.

De EU en landen van de Mercosur (Argentiniƫ, Braziliƫ, Uruguay, Paraguay en Bolivia) praten al 25 jaar over het sluiten van een handelsakkoord. Afgelopen week waren onderhandelaars van beide economische machtsblokken bijeen in Braziliƫ. Als het daadwerkelijk tot een akkoord komt, ontstaat er een markt met ruim 700 miljoen consumenten en daarmee zou het meteen het grootste vrijhandelsakkoord zijn uit de historie van de EU.

Volgens bronnen tegenover Reuters is er vooruitgang geboekt op thema's als milieu en overheidsopdrachten. Over een paar weken worden de gesprekken voortgezet.

Bron: evofenedex

Publicatiedatum: