Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderhoud en aansluiten A24 zorgen voor vertraging in regio Rotterdam

Forse verkeershinder op A15 laatste weekend september

Weggebruikers moeten in het weekend van 27 tot en met 30 september rekening houden met diverse werkzaamheden op de A15. Zo wordt de snelweg richting Dordrecht afgesloten tussen knooppunt Vaanplein tot en met knooppunt Ridderkerk. Verderop in de Botlek gaat de A15 ook dicht in beide richtingen tussen de op- en afrit Brielle (12) en de op-/afrit Welplaatweg (15).

Rijkswaterstaat waarschuwt voor forse verkeershinder en reistijd die kan oplopen tot een uur extra. De A15 in de richting van Dordrecht is tussen Vaanplein en Ridderkerk afgesloten vanaf vrijdag 27 september 21.00 uur tot maandagochtend 30 september 5.00 uur. De A15 bij Rozenburg is tussen op- en afrit Brielle (12) en Welplaatweg (15) in beide richtingen afgesloten vanaf vrijdagavond 27 september 22.00 uur tot maandagochtend 30 september 05.00 uur. Let op: de op- en afritten gaan al om 21.00 uur dicht.

Nieuwe verbinding
De afsluiting bij Rozenbrug is nodig om werkzaamheden uit te voeren voor de nieuwe Blankenburgverbinding (A24). Op 7 december gaat deze nieuwe snelweg open. Voordat de weg open kan, zijn nog werkzaamheden nodig, zoals het aansluiten van de nieuwe verbinding op de A15 in knooppunt Rozenburg en het aanpassen van de rijstrookindeling tussen op- en afrit Welplaatweg (15) en de op- en afrit Brielle (12) bij de Thomassentunnel.

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren zijn in 2024 en 2025 meerdere afsluitingen van de A15 bij Rozenburg en de A20 bij Vlaardingen nodig. De eerste is de afsluiting van de A15 in beide richtingen in het weekend van 27 september tot 30 september. Tussen Ridderkerk en Deil wordt gewerkt aan het asfalt. In het weekend van 4 oktober vinden er nogmaals werkzaamheden plaats. Vanaf vrijdag 18 oktober is de parallelbaan A15 richting Europoort ter hoogte van knooppunt Ridderkerk-Noord een weekend dicht. Ook is dan de verbindingsweg vanaf de A16 richting de A29 dicht. Tot slot wordt er in het weekend van 25 oktober gewerkt aan knooppunt Ridderkerk-Zuid richting A15/N3.

Bron: evofenedex

Publicatiedatum: