Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indonesië hervat Nieuw-Zeelandse uienimport zonder fumigatieverplichting

Na succesvolle onderhandelingen zal de Nieuw-Zeelandse export van uien naar Indonesië hervat worden zonder de noodzaak van methylbromide fumigatie voorafgaand aan de export. Eerder, in december 2023, had de handhaving van een verordening door Indonesische ambtenaren die deze begassing eiste, de export stopgezet. Deze stopzetting had een aanzienlijke impact op de sector, met een export naar Indonesië die eerder op 45 miljoen dollar werd geschat. De stopzetting kostte de sector ongeveer $5 miljoen per week, zoals assistent-minister van land- en tuinbouw Nicola Grigg verklaarde op de Hort NZ Conference.

Grigg prees de inspanningen van het Ministry for Primary Industries (MPI) en het Ministry for Foreign Affairs and Trade (MFAT) om de kwestie op te lossen, waardoor er een overeenkomst kon worden gesloten waardoor de export van uien zonder begassing door kan gaan. Volgens Onions New Zealand zal deze overeenkomst resulteren in de export van tien- tot twaalfduizend ton uien naar Indonesië in 2024, wat naar schatting $5 miljoen zal opleveren.

De focus op het ontmantelen van niet-tarifaire belemmeringen met handelspartners maakt deel uit van de bredere strategie van de regering om de handelsbetrekkingen te verbeteren, zei Grigg. Ze benadrukte verder het belang van het benutten van de uitgebreide handelsovereenkomsten van Nieuw-Zeeland wereldwijd, waarbij ze met name wees op het potentieel in Zuidoost-Azië, waar de tuinbouwexport vorig jaar ongeveer 10% van het totaal uitmaakte.

Grigg onderstreepte het belang van het opbouwen van sterke relaties op exportmarkten en wees op de verwachte groei van de exportinkomsten uit tuinbouw, die naar verwachting een recordbedrag van $7,1 miljard zullen bereiken op 30 juni 2024.

Bron: Rural News

Publicatiedatum: