Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ramboetan populairder door social media

September en oktober zijn cruciale maanden voor rambutan, aangezien drie landen deze periode fruit leveren aan de Verenigde Staten: Guatemala, Honduras en Mexico. De oogst in Honduras begon drie weken geleden, en onlangs is ook de oogst in de regio Puerto Barrios in Guatemala gestart. Afhankelijk van het weer kan het aanbod uit beide landen beschikbaar blijven tot december, of zelfs tot januari.

Nu de seizoenen van veel binnenlandse zomerproducten zoals kersen en ander steenfruit ten einde lopen, biedt de ruime beschikbaarheid van rambutan retailers een kans om dit product op te nemen in hun herfstdisplays. "De timing voor promoties is perfect omdat rambutan steeds populairder wordt, deels door sociale media," zegt Jose Roggiero van Freshway Produce. Een influencer maakte een YouTube-video over rambutan die meer dan zeven miljoen keer is bekeken. Op sociale media bespreken influencers ook hoe je rambutan eet, hoe de smaak is, en sommige delen recepten. "Social media is tegenwoordig de plek waar producten worden ontdekt," voegt Roggiero toe.

Intrigerende fruitsoort
Wat maakt ramboetan trendy? "Het is een intrigerend fruit dat mensen aanspreekt omdat het er anders uitziet, en het is erg kleurrijk." Als consumenten eenmaal geïnformeerd zijn, komen ze erachter dat ramboetan erg lekker is en gemakkelijk te pellen. Terwijl de oosterse bevolkingsgroep traditioneel de grootste consument van ramboetan is, is het de jongere bevolkingsgroep die tegenwoordig vooral geïnteresseerd is in het uitproberen van deze spannende fruitsoort."

"Hoewel ramboetan nog steeds intrigerend is, heeft het al de overgang gemaakt van exotisch naar mainstream," aldus Roggiero. Maar wat maakt een product mainstream? "In mijn ogen is dat het geval wanneer het niet langer wordt gezien als een totale noviteit omdat het steeds meer verkrijgbaar is bij lokale retailers. De winkels die het artikel nog niet voeren, overwegen op zijn minst om het in de schappen te leggen."

Korte keten
De vraag naar ramboetan is de afgelopen jaren voortdurend gestegen. Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk om de hele keten zorgvuldig te behandelen. Het fruit is zeer bederfelijk en het is cruciaal om het in koelopslag te bewaren om de versheid en houdbaarheid te behouden. "We zijn gespecialiseerd in exotisch fruit en voeren met opzet een beperkte selectie exotisch fruit omdat we experts willen zijn in de behandeling van elk fruit dat we voeren," aldus Roggiero. "Een van onze voordelen is dat we in Miami gevestigd zijn. De transittijd voor producten uit Midden-Amerika is erg kort en bovendien ligt onze faciliteit op 8 km afstand van Miami International Airport. Dit is allemaal gunstig voor het behoud van de koudeketen." Daarnaast importeren we ook via Texas en Californië, met als doel om de producten binnen 48 tot 72 uur na de oogst te leveren aan het distributiecentrum van de retailer overal in de VS.

Klik hieronder voor meer informatie over de oogst en de korte keten van ramboetan uit Guatemala naar het distributiecentrum van Freshway in Miami.

Voor meer informatie:
Jose Roggiero
Freshway Produce Inc.
[email protected]
www.freshwayusa.com

Publicatiedatum: