Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi rapporteert omzetstijging van 16% in VK en Ierland

VK: Werknemers Asda demonstreren bij begin rechtszaak over gelijke beloning
Werknemers van Asda hebben gedemonstreerd om het begin te markeren van een rechtszaak over gelijke beloning waarbij meer dan 60.000 werknemers betrokken zijn. Volgens de vakbond GMB krijgen de voornamelijk vrouwelijke werknemers in de retail van de supermarktketen tot 3,74 pond per uur minder betaald dan de voornamelijk mannelijke werknemers in magazijnfuncties.
Bron: bbc.com

VK: Sainsbury's werkt samen met SAP, Accenture en AWS aan transformatieprogramma
Sainsbury's heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met SAP om een revolutie teweeg te brengen in zijn commerciële systemen, zodat het bedrijf beter kan inspelen op de steeds veranderende bedrijfsbehoeften en de technologiekosten kan optimaliseren. SAP is aangesteld om het ontwerp van de nieuwe oplossing te leiden in samenwerking met de leidende transformatiepartner Accenture en cloudprovider Amazon Web Services (AWS).
Bron: about.sainsburys.co.uk

Studenac krijgt antitrustgoedkeuring voor overname Sloveense Kea
De Kroatische retailer Studenac heeft goedkeuring gekregen van antitrusttoezichthouders voor de overname van de Sloveense retailketen Kea. De Sloveense mededingingsautoriteit heeft de transactie goedgekeurd. Studenac voegt 32 Kea-winkels toe aan zijn bestaande netwerk van meer dan 1300 winkels.
Bron: esmmagazine.com

Aldi VK zegt dat shoppers beter winkelen nu de inflatie afneemt
Supermarktconcern Aldi VK zei dat de prijzen deze zomer gemiddeld lager waren dan een jaar geleden, waardoor de druk op het Britse winkelend publiek, dat zichzelf trakteerde op meer van zijn premiumassortimenten, enigszins afnam. De op drie na grootste supermarktgroep van het land rapporteerde een omzetstijging van 16% in Groot-Brittannië en Ierland tot 17,9 miljard pond (23,5 miljard dollar) in 2023, een jaar waarin de inflatie van de retailprijzen in maart een piek bereikte van 17,5%.
Bron: reuters.com

Kroatië: Drijvende supermarkten? Barmannen op het water? Hier kun je ze vinden
Vanuit Hvar levert Daily Fresh Boat vers gebak, fruit, groenten en drank aan de boten die dobberen in afgelegen baaien op de Pakleni-eilanden, een prachtige archipel met pittoreske baaien voor de zuidwestkust van Hvar.
Bron: forbes.com

Lidl Hongarije hielp deze zomer bijna 1.000 behoeftige mensen met voedselpakketten
Met zijn uitgebreide voedselreddingsprogramma probeert Lidl Hongarije voedselverspilling, een wereldwijd probleem, tegen te gaan en ondersteunt het bedrijf maandelijks gemiddeld tienduizenden behoeftige mensen met het gedoneerde voedsel. In dit zomerseizoen heeft het bedrijf ook de groenten, fruit en bakkerijproducten die over waren van de Lidl Balaton swim, Campus Festivál en SZIN outposts, aangeboden in de Lidl FesztMarket voor liefdadigheidsdoeleinden, waarmee het bijna 1.000 mensen in nood hielp met de samenwerking van haar partnerorganisaties.
Bron: trademagazin.hu

Viering van de uitbreiding van het SPAR retailnetwerk
In zijn bijna honderdjarige geschiedenis is het merk SPAR uitgegroeid van een kleine groep retailers tot een internationaal retailnetwerk voor levensmiddelen. Een goed ontwikkelde multi-format retailstrategie stelt gelicentieerde SPAR branded stores in staat om elke dag te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van miljoenen klanten.
Bron: spar-international.com

EU dringt aan op actieplan voor plantaardig voedsel tegen 2026
Een nieuw rapport over de toekomst van de landbouw, aangeboden aan Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, dringt er bij de EU op aan om een plan voor plantaardig voedsel te ondersteunen, vraagt om meer financiering voor natuur- en klimaatvriendelijke landbouw en vraagt om een verandering in de subsidies voor teeltbedrijven.
Bron: vegconomist.com

Publicatiedatum: