Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse teler en exporteur van superfoods richt vizier op Aziatische expansie

De Peruaanse teler, verpakker/industrieel verwerker en exporteur van fijne groenten en fruit Danper, met Rosario Bazán als oprichter en CEO, wil verder groeien op de Aziatische markt. "We blijven onze positie in onze huidige markten zeker versterken en we zien in Azië een enorm potentieel om te blijven groeien."


Rosario Bazán en haar gezin die het bedrijf runnen.

Bazán richtte Danper mede op met haar man Jorge Aranguri Carranza in 1994. Ze zegt dat de focus op duurzaamheid voor alle spelers in het bedrijf hen heeft geholpen om de mijlpaal van 30 jaar te bereiken. "Onlangs had ik de eer om Danper te vertegenwoordigen bij alle belanghebbenden, in mijn rol als CEO en medeoprichter, tijdens de jubileumceremonie van de eerste 30 jaar, gehouden op ons Muchik Estate. Het is een bedrijf dat, dankzij zijn bedrijfsmodel gebaseerd op het creëren van gedeelde waarde, in staat is geweest om duurzame inclusieve groei te genereren gedurende zijn eerste 30 jaar, waarbij de focus lag op het bereiken van winstgevendheid en tegelijkertijd vooruitgang genereerde voor zijn werknemers en verschillende belanghebbenden."

Gedurende deze 30 jaar heeft Danper zich ontwikkeld van een industriële conservenfabrikant van asperges, met een omzet van $3,3 miljoen, tot een strategisch gediversifieerd portfolio van fijne groenten en fruit verpakt in drie categorieën, AGF, diepgevroren en geconserveerd: blikken, potten en kant-en-klaarverpakkingen. Samen met twee zusterbedrijven, Dominus en ArbaCol, die beide telers, verpakkers en exporteurs zijn, richt de eerste zich in Peru op verse en diepgevroren mango's en ander fruit en de tweede in Colombia op verse avocado. Daarnaast heeft de Groep twee import- en distributiebedrijven, EuroAndes in Europa en ASF in de VS. De geschatte omzet van de Groep voor 2024 is $345 miljoen.


Bazán richtte Danper mede op met haar man Jorge Aranguri Carranza.

"Onze belangrijkste markten zijn Europa en de VS, terwijl Azië nog steeds op een lager schaalniveau is, maar met een snellere groei. Hoewel elk product/categorie zijn eigen ritme heeft en we ons richten op superfoods, zien we een groeiende vraag naar alle categorieën, vooral naar verse groenten en fruit en diepgevroren producten," zegt Bazán.

Ze zegt dat de Danper-leiding goed is omgegaan met de weers- en klimaatuitdagingen van de afgelopen twee seizoenen. "Er zijn factoren die je niet in de hand hebt, zoals de klimaatuitdagingen. We konden de afgelopen twee seizoenen het hoofd bieden dankzij ons proactieve management en technische team op de velden, samen met een sterke R&D. We konden de juiste omgeving creëren om snel en degelijk te leren van de veranderende patronen die we hebben ervaren. Onze getalenteerde teams met een innovatiementaliteit binnen het Shared Value-raamwerk is een belangrijke combinatie voor ons," legt Bazán uit.

"Onze voortdurende uitdaging is om onze strategieën en de uitvoering ervan aan te passen aan de voortdurende veranderingen in het bedrijfsklimaat en daarbij de afstemming te behouden tussen wat de markten nodig hebben en hoe we aan hun behoeften kunnen voldoen, zodat we hun favoriete betrouwbare bron blijven", aldus Bazán.

Duurzaamheid bij Danper geboren uit hun doelgerichtheid
"We vieren 30 jaar geschiedenis, continu leren, toewijding en betrokkenheid, prestaties en vooral duurzame ontwikkeling. Het zijn drie decennia geweest van permanente innovatie, van het overwinnen van uitdagingen, van het leren van onze fouten en van het opbouwen van een droom die grenzen heeft overstegen en een positieve impact heeft gehad op het leven van duizenden mensen, vooral de meest kwetsbare bevolking in ons land," zegt Bazán trots.



Als we naar de toekomst kijken, zullen Bazáns kinderen de uitdagingen die zullen blijven komen, maar ook de kansen, overnemen. "Ik ben ervan overtuigd dat onze nalatenschap Danper naar nieuwe hoogten zal blijven brengen door het leiderschap van onze tweede generatie, Jorge Aranguri Bazán en Maria Alejandra Aranguri Bazán. Zij zullen er samen met uitmuntende jonge leiders voor zorgen dat we zullen blijven groeien met hetzelfde gevoel van doelgerichtheid, toewijding, integriteit en passie dat ons hier heeft gebracht," besluit ze.

Voor meer informatie:
Jorge Aranguri Carranza
Danper
[email protected]

Publicatiedatum: