Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijzen veren op in augustus

Franse steenfruitoogst +4%

Volgens de ramingen van 1 september 2024 zal de Franse steenfruitoogst (perziken en nectarines) in 2024 231.000 ton bedragen, wat 4% hoger is dan in 2023 en 3% hoger dan het gemiddelde van de laatste vijf oogsten (2019-2023). In augustus is de markt verbeterd en zijn de prijzen jaar-op-jaar met 15% gestegen, aldus Agreste in haar gepubliceerde economische vooruitzichten van deze week.

De Franse oogst van perziken en nectarines zal in 2024 naar verwachting 231.000 ton bedragen, een stijging van 4% ten opzichte van vorig jaar en 3% ten opzichte van het gemiddelde van de laatste vijf oogsten van 2019 tot 2023.

De teelt neemt in alle regio's toe. In de PACA-regio wordt een productiestijging van 4% verwacht ten opzichte van 2023, voornamelijk dankzij gunstige weersomstandigheden zoals frequente regenval en warm weer, ondanks de druk van plagen. In de regio Occitanië stijgt de productie met 3%, waarbij dit jaar vooral kleinere maten worden geoogst in Roussillon. In de Vallée du Rhône wordt een productiestijging van 6% verwacht ten opzichte van 2023, dankzij een goede sortering en een overvloedige bloei in het voorjaar.

Na een seizoenstart met laag verbruik en dalende prijzen werd de markt in augustus actiever. Door de warmere maand was de verkoop levendig, terwijl het aanbod, dat voor op schema lag, aanzienlijk daalde. Gedurende de maand herstelden de prijzen zich: +15% jaar-op-jaar en +6% ten opzichte van het gemiddelde voor 2019-2023.

Bron: Agreste
Foto index: Dreamstime

Publicatiedatum: