Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cédric Massot, Pommes des Alpes de Haute-Durance:

"Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe oogst Golden Delicious"

In de departementen Hautes-Alpes en Alpes-de-Haute-Provence wordt momenteel de Gala-appel geoogst. Gala is de vroegste variëteit en wordt gevolgd door de Golden, waarvan de pluk aan het einde van de week begint. De oogst zal rond 16 september versnellen.

"De appelboomgaarden van de Alpes de Haute-Durance beslaan 95 hectare Gala en 1.250 hectare Golden. Dit gebied heeft een sterke identiteit dankzij het hooggelegen terroir, wat heeft geleid tot de toekenning van twee labels: IGP en Label Rouge (alleen voor Golden-appels). Vandaag de dag hebben appels uit onze hooggelegen terroirs een duidelijke aantrekkingskracht en we hopen dat dit zo blijft. Het Label Rouge, dat een uitstekende reputatie heeft, is een echt pluspunt voor de promotie van onze Golden-appels. Wat de BGA betreft, moeten we ons blijven inspannen om de bekendheid ervan te vergroten en de appels die ervan profiteren te promoten," legt Cédric Massot, een teler van Golden-appels in de Alpes de Haute-Durance, uit.

Goede smaakkwaliteit
In dit stadium van de oogst is de teler tevreden over de kwaliteit: "Hoewel de maten in sommige boomgaarden niet erg groot zijn, is de kwaliteit van de Gala dit jaar echt goed. De kwaliteit van de Golden is ook goed en we weten nu al dat het volume iets hoger zal zijn dan vorig seizoen. Dit jaar zitten we op 70% van het oogstpotentieel, wat heel behoorlijk is, aangezien we al enkele jaren niet het volledige potentieel hebben bereikt. We mogen echter niet vergeten dat dit een algemene trend is, aangezien sommige boomgaarden volledig zijn bevroren en telers hun hele oogst hebben verloren. Maar over het algemeen zal het oogstpotentieel redelijk goed zijn en zal de smaakkwaliteit goed zijn. We hopen nu op goed weer, zonder al te veel regen, zodat de oogst in de best mogelijke omstandigheden kan plaatsvinden."

Een seizoen dat "goed zou moeten zijn"
Wat betreft de handel blijft Cédric Massot vol vertrouwen voor de toekomst, hoewel de start van het seizoen niet zo gemakkelijk was als het vorige: "Gala heeft een voorzichtige start gemaakt, met vrij hoge prijzen op zowel de Franse als de internationale markt. De lijnen in de supermarkten gaan open, er is al enige doorvoer en er is anticipatie op de nieuwe Golden-oogst. Wat de groothandelaren betreft, zij zijn na de feestdagen wat traag van start gegaan, maar de markt begint weer aan te trekken. Met het aangekondigde nationale volume van 1,4 miljoen ton en een Europese oogst die niet te overvloedig zal zijn, zou de markt geen last moeten hebben van een overaanbod en zou deze in evenwicht moeten kunnen blijven. Het zou dus een goed seizoen moeten worden."

Voor meer informatie:
Cédric Massot
Pommes des Alpes de Haute-Durance
[email protected]

Publicatiedatum: