Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opening nieuw pakstation Moldavische fruitexporteur PDG Fruct

Dinsdag 10 september stond met stip genoteerd in de agenda van de Moldavische steenfruitsector. In aanwezigheid van partners, investeerders en collega-telers en exporteurs werd bij PDG Fruct, een teler, verpakker en exporteur van steenfruit, een Unitec optische sorteerlijn en Sormac verpakkingslijn in gebruik genomen.


Het fruit – voornamelijk pruimen – dat de voorbije jaren handmatig werd gesorteerd, passeert nu camera's die sorteren op kleur, maat en interne kwaliteit.


De pruimen worden automatisch verpakt in 1 kg punnets, klaar voor de export.


Drukte bij de officiële inhuldiging


Maar voordat de genodigden een rondleiding werd aangeboden in het nieuwe pakstation, heette Zinaida Plămădeală, marketing manager bij PDG Fruct, iedereen van harte welkom.


Ook de staatssecretaris van het ministerie van Landbouw, Șerban Vasile (eerste van rechts), nam het woord, waarbij hij de ondernemingszin van het jonge bedrijf prees. Ali L. Ezzatyar, hoofd van het USAID-programma in Moldavië (midden in de voorste rij), vertelde dat het Amerikaanse ontwikkelingsagentschap de Moldavische land- en tuinbouwsector al 15 jaar ondersteunt. Voedselveiligheidsadviseur Andrei Cumpanici (helemaal links zittend), had het over het belang van de juiste bewaartemperatuur voor de kwaliteit van het fruit.


Iurie Fală, CEO van brancheorganisatie Moldova Fruct, waarschuwde dat de geboekte successen in de export van onder meer pruimen, abrikozen en kersen de Moldavische telers en exporteurs niet "dronken" mogen maken en dat ze volop aandacht moeten blijven besteden aan rassenvernieuwing, implementatie van technologie, promotie van het product en het behalen van certificeringen. Aan de staatssecretaris vroeg hij om enkele bureaucratische obstakels weg te halen voor een bedrijfsvriendelijker klimaat.

Op de nieuwe lijn sorteert PDG Fruct voor meer dan de helft steenfruit van eigen teelt, maar ook andere telers en exporteurs maken gebruik van de diensten van de co-packer.

Voor meer informatie:
Zinaida Plămădeală (marketing manager)
PDG Fruct
National Road R1, km. 49
Niscani (Calarasi) – Moldavië
Tel: +373 68 99 55 33
[email protected]
www.pdgfruits.com