Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
24-26 september

Focus op spinazieaanbod tijdens Nederlandse Velddagen Sakata

Op de editie 2024 van de Nederlandse Velddagen toont Sakata 14 nieuwe variëteiten, een veld gewijd aan spinazie, een hydrocultuurdemonstratie, een uienexpositie en meer dan 100 variëteiten die zijn aangepast aan de omstandigheden in het noorden van Europa. "Spinazie is dit jaar een grote hit met negen variëteiten voor een volledige reeks van Pe 1 t/m 20.
De topper van het assortiment is Figaro F1 met zijn sterke weerstand tegen schot. In de
hydrocultuurdemonstratie is paksoi de ster. De uienexpositie focust op drie variëteiten met een goede bewaarbaarheid, een unieke rode kleur en een goede uniformiteit", aldus Sakata

De 14 nieuwe variëteiten spinaze voldoen volgens Sakata aan de belangrijkste eisen van telers, zoals ziekteresistentie, sterke weerstand tegen schot, opslag, hoge opbrengst, uniformiteit, verwerkingsmogelijkheden, lange houdbaarheid en uiteraard een goede smaak. In totaal toont het veld meer dan 100 rassen die geschikt zijn voor de teeltomstandigheden in Noord-Europa. 13 gewassen worden gepresenteerd: biet, broccoli, paarse sprouting broccoli, bosui, kool, bloemkool, collard, rettich, radijs, spinazie, pompoen, snijbiet en koolraap.

De Nederlandse Velddagen vinden plaats van 24 t/m 26 september 2024 op de Tolweg
13 – 1681 ND Zwaagdijk-Oost.

Publicatiedatum: