Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groente & Fruitjuwelier De Hoef viert vijfjarig jubileum

"De beste producten zijn niets waard als klanten zich niet welkom voelen"

Tholen - Vijf jaar geleden namen Danny Roozeboom en zijn vrouw Mona-Lisa Groente & Fruitjuwelier De Hoef over. Sindsdien blijven ze trouw aan de hoge standaard van kwaliteit, presentatie en creativiteit die hun naam impliceert. Volgens Danny is de reden daarvoor de relatie met de klanten. "Klantvriendelijkheid is het allerbelangrijkste in onze winkel," zegt hij. "Je kunt de beste producten hebben, maar als klanten zich niet welkom voelen, zijn ze niets waard."

Danny, Mona-Lisa en Michiel

Groente & Fruitjuwelier De Hoef bedient een breed scala aan klanten, van jonge gezinnen tot gepensioneerden. In de zomermaanden groeit hun klantenbestand door de komst van Duitse toeristen. Danny, die al vanaf zijn 14e in groentewinkels werkt, wist precies wat nodig was om een succesvolle zaak te runnen. Mona-Lisa, met haar oog voor detail en klantgerichtheid, vult zijn expertise perfect aan.

De persoonlijke benadering van Danny en Mona-Lisa heeft geleid tot een trouwe klantenkring. Veel klanten komen specifiek voor hen, en ook voor hun vaste medewerker Michiel, die al bijna vanaf het begin in dienst is. "Klanten komen niet alleen voor de producten, ze komen voor ons," legt Danny uit. Met dagelijks 250 tot 300 klanten is het een uitdaging om iedereen tevreden te houden. "We hebben uitstekende producten, maar als iemand niet vriendelijk geholpen wordt, is diegene nog steeds niet tevreden. Klanten zijn de ruggengraat van je bedrijf; zij zorgen voor je inkomen, en dat moet je respecteren."

Naast klantvriendelijkheid heeft het brede assortiment van Groente & Fruitjuwelier De Hoef bijgedragen aan hun succes. De winkel biedt voor ieder wat wils en investeert in gemak voor de klant, zoals een breed assortiment aan gemaksproducten en een gebruiksvriendelijke webshop. Deze webshop is vooral populair bij bedrijven die regelmatig fruitmanden en werkfruit bestellen.

Net zoals een juwelier unieke en exclusieve stukken verkoopt, zoekt Danny naar topkwaliteit en speciale variƫteiten. Postuma AGF is hierin een belangrijke partner. "Zij letten echt op de kwaliteit van hun producten. Als iets niet goed is, zeggen ze dat eerlijk, en die transparantie is essentieel voor een goede samenwerking," aldus Danny. Daarnaast haalt hij zoveel mogelijk producten direct bij lokale telers, zoals aardbeien, kersen en kolen. "Direct van de teler is het beste wat je kunt krijgen, en ik vind het belangrijk om te weten hoe de teler werkt."

Danny en Mona-Lisa kiezen voor leveranciers die transparant en duurzaam werken, ook als ze niet biologisch gecertificeerd zijn. "Het is belangrijk dat er goed wordt omgegaan met mensen en natuur, en dat de gewasbeschermingsmiddelen minimaal zijn," zegt Danny. Deze focus op duurzaamheid, gecombineerd met eerlijke communicatie naar de klant, vervangt de noodzaak voor een volledig biologisch assortiment.

Danny merkt dat klanten kritisch zijn op de producten die ze kopen. Er is vraag naar biologisch, maar sinds het faillissement van hun vaste leverancier, is een volledig biologisch assortiment bedrijfsmatig niet houdbaar. "Het grootste probleem is dat je alles per kist moet inkopen, en er is gewoon te weinig vraag naar." Hoewel sommige klanten specifiek om biologische producten vragen, blijven de meeste klanten trouw vanwege de eerlijkheid en kwaliteit van de producten. "Ik ben altijd eerlijk tegen mijn klanten over waar onze producten vandaan komen en hoe ze geteeld worden. Die transparantie waarderen ze," benadrukt Danny.

Het winkelcentrum waar Groente & Fruitjuwelier De Hoef is gevestigd, is onlangs uitgeroepen tot het meest toekomstgerichte winkelcentrum van Nederland, mede dankzij de aanwezigheid van jonge, ambitieuze ondernemers zoals Danny en Mona-Lisa. "We hebben hier een uitstekend vers aanbod en werken goed samen met andere winkels. Dat helpt ons allemaal om succesvol te zijn," besluit Danny.

Voor meer informatie:
Groente & Fruitjuwelier De Hoef
Van Ostadelaan 280
1816JH Alkmaar
Tel.: 072-5113301
[email protected]
www.fruitjewlierdehoef.nl