Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gratis bananenactie stimuleert fruitverkoop Schotse retailers

Slovenië: SPAR rapporteert 13,6% omzetgroei in boekjaar 2023
SPAR Slovenië rapporteerde goede financiële resultaten in het boekjaar 2023 met een bruto-omzet van €1,2 miljard, wat een jaar-op-jaar stijging van 13,6% betekent. De winst voor belastingen bedroeg €21,6mln en de operationele winstmarge bedroeg 1,97%, aldus het bedrijf. SPAR Slovenië speelt ook in op verschillende dieetwensen en levensstijlen door productlijnen aan te bieden, zoals SPAR Veggie (voor veganisten en vegetariërs).
Bron: esmmagazine.com

Tesco Ierland geeft voedselpakketten aan 11 scholen in Donegal
Er zijn gratis voedselpakketten uitgedeeld aan 11 DEIS-scholen in Donegal door het voedselprogramma Stronger Starts van Tesco Ireland. De pakketten bevatten een selectie groenten en fruit van het seizoen, zoals verse appelen, uien, aardappelen en wortelen.
Bron: donegalnews.com

Investeringen conveniencesector in VK bereiken recordhoogte van 1 miljard pond
De investeringen in buurtwinkels in het VK hebben het afgelopen jaar een recordhoogte bereikt, omdat retailers in buurtwinkels hun bedrijf klaar willen maken voor de toekomst. In die periode hebben winkeliers samen 1 miljard pond uitgegeven (tegenover 646 miljoen pond in de voorgaande 12 maanden) om hun winkels aan te passen, nieuwe energiezuinige koeling en verlichting te installeren en criminaliteit op te sporen en te voorkomen. De bevindingen komen uit het 2024 Local Shop Report, gepubliceerd door de Association of Convenience Stores. Het investeringscijfer is het hoogste sinds de start van het rapport in 2012.
Bron: talkingretail.com

Schotse retailers zien fruit verkopen toenemen met bananenactie
Onafhankelijke winkels die deelnamen aan het Snappy Shopper en SGF Healthy Living Programme's Gratis bananen woensdag-campagne hielpen consumenten niet alleen gezonder te eten, maar stimuleerden ook hun fruitverkoop.
Bron: slrmag.co.uk

AWS wil 8 miljard pond investeren in het VK en ondersteunt jaarlijks 14.000 banen in lokale bedrijven
Amazon Web Services (AWS) is van plan om de komende vijf jaar (2024-2028) 8 miljard pond te investeren in het bouwen, beheren en onderhouden van datacenters in het VK. Deze investering maakt deel uit van de langetermijnbelofte van het bedrijf om groei en productiviteit in het hele land te ondersteunen en zal naar schatting 14 miljard pond bijdragen aan het totale bruto binnenlands product (bbp) van het VK tot 2028 en gemiddeld meer dan 14.000 voltijdsequivalente (FTE) banen op jaarbasis ondersteunen bij lokale bedrijven in het VK.
Bron: aboutamazon.co.uk

Uitdagende marktomstandigheden wegen op Duitse voedingssector
De Duitse voedingsindustrie blijft onder druk staan door hoge kosten, een afnemende buitenlandse vraag en een zwakke binnenlandse consumptie, aldus de Federatie van de Duitse Voedingsmiddelen- en Drankenindustrie (BVE). In het eerste kwartaal van 2024 genereerde de voedingssector in totaal €56,7 miljard, wat overeenkomt met een verlies van 1,8% in reële termen vergeleken met dezelfde periode in het voorgaande jaar, zo blijkt uit gegevens.
Bron: esmmagazine.com

Publicatiedatum: